трипод ценаХарактерната за турникет трипод цена е не само търговска стойност, а комплексна оценка. Тя е илюстрация на структурните параметри на триподите, които се отличават като най-предпочитаните съоръжения за преграждане на площ, при разработка на организирана система за контрол на достъп.

Триподът и разновидностите му

Турникетът трипод е конструкция с три рамене – лостове, запоени през равни разстояния под 120-градусов ъгъл, към “възглавничка“, монтирана върху основният корпус. Лицето, преминаващо към конкретният обект, застава в пространството между два съседни лоста, а влизането се осъществява чрез избутване на лостът, намиращ се пред него. Процесът се осъществява ръчно или чрез дистанционно зададен пропуск.

Конструкцията се среща в няколко разновидности: устройство за стенен монтаж, колона със солиден капак и турникет тип “пътека”. Последната винаги е с интегриран двигател, за разлика от някои прегради от този вид, които все още се преодоляват чрез ръчно задвижване на рамото.

Автоматизацията на двигателната конструкция й отрежда нова роля – като основен компонент от система за контролиран достъп, и въвежда удобството на регулируемите параметри. Именно нейна е заслугата за усложняването и модернизирането на корпусът.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Механизация на триподът

Автоматизирането също така оптимизира скоростта, увеличавайки броят преминаващи лица за минута, който при новите конструкции достига до повече от 50 д./мин. Материалът на корпусът и раменете винаги е бил солидна метална сплав, но модерните конструкции се оптимизират с по-висок клас инокс и специално покритие, което води до повишаване на рейтингът за водоустойчивост (Ingress Protection). Автоматично заключване секунди след влизане, и отпускане на лостовете при аварийна ситуация, са значителни предимства за сгради с голям процент обитатели.

От първостепенно значение за функционалността и съответно цената обаче, е електронният интерфейс, адаптиран за инсталиране на всякакъв тип четящи устройства за идентификатори (електронни контактни ключове, RFID чипове и карти, биометрични данни). Наличието на четец, вградените контролен блок за управление и памет на съоръжението, са характеристиките, отреждащи му ключова позиция в системите за охрана. Предимството му пред бариерата пък се дължи на солидният корпус.

Разновидностите на корпусната конструкция, както и поредицата програмируеми функции, откриваме в комбинации, интегрирани в устройства с различна цена. Стандартната амплитуда при различните устройства зависи и от още един фактор: еднопосочната или двупосочна конструкция. Масивността и корпусната ударостойчивост е с водещо значение относно определянето на цената. Масивните устройства преграждат по-обширно пространство, а все пак стойността се повишава преди всичко от полезността на съоръжението.

Цени за еднопосочен и двупосочен трипод

Трираменниците, които са на почит, издържат на натиск с тежест до над 200 кг., което е идеалната устойчивост, за устройство за входен пункт за контрол на достъпа. Тежестта при изместване на рамото също е фактор от особено значение. Еднопосочният трираменник осигурява пропуск към обекта, като вътрешната му страна остава заключена за изход.

Стабилната колона с метални капаци е характерна и за съоръженията, позволяващи двустранно преминаване, чието самостоятелно присъствие е достатъчно за входно-изходен пункт.

Цени за стенен турникет и пътека

Стенният трираменник и механизираната пътека оформят полюсите в ценовата амплитуда на трираменните турникети. П-образната пътека с трираменник предлага повече защита и устойчивост от всички версии. Въпреки това, той рядко надвишава ценовата рамка, оформена от еднопосочните и двупосочни устройства. Това е индикатор за огромното значение на автоматизираните и програмируеми функции, за стойността на турникетите. Цената включва или не четец и прилежащите към него окабеляване и аксесоари, в зависимост от политиката на фирмата.