дигитален ключС комбинация от последно поколение софтуерни и хардуерни разработки вече е възможно да се осигури уеб-базирано управление на заключващите механизми на входни врати. На пазара вече се предлагат продукти с подобни характеристики, от които първи ще се възползват хотелски комплекси и къщи за гости, опериращи в сътрудничество с приложения като AirBnb.

Идеята е проста и в основата ѝ отново стои въпросът: възможно ли е прецизно управление на ресурсите с по-малко участие на хора? В случая става въпрос за уеб-базиран трансфер на ключове, като управлението на заключващата система ще се осъществява посредством дистанционно генериран ПИН код с предварително зададени времеви ограничения. Тоест, достъпът е осигурен за фиксиран период от време.

С въпросната иновация отпада нуждата  от физическо присъствие на отговорно лице при посрещане и изпращане на гостите на дадено място за настаняване. Доскоро това беше неизбежна част от програмата по настаняване, но с интелигентните заключващи системи предаването на ключовете ще става чрез e-mail или SMS, защото те са под формата на ПИН код.

Уеб базираният ключов трансфер има за цел да осигури лесно, но и достатъчно сигурно предаване на ключове на гости, персонал, наематели на стаи и т.н. Услугата е особено подходяща за обекти, които търсят възможност да осигурят непрекъснат процес по настаняване, преди всичко извън работните часове.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

С този начин на предаване на ключа се цели постигане на идеалната комбинация от комфорт и дисциплина по отношение на самите ползватели. От една страна те ще могат да се настанят в наетия апартамент/ стая/ къща за гости в удобно за тях време, без да се съобразяват с работния график на мястото за настаняване. От друга обаче, напускането им е строго фиксирано и трябва да се случи в предварително договорения час.

Key SafeСлед като е изпратен на клиента, PIN-кодът е готов да активира заключването на една или различен брой врати за определен период от време. След изтичане на същия този период обаче, кодът става неактивен, а достъпът до контролирания посредством Key-Safe обект – невалиден. Вратите се заключват автоматично, а надеждният анти-взлом хардуер не позволява дори насилственото им отваряне.

Системата Key Safe позволява също предаване на физически (механични) ключове без физически контакт. За целта се използват специални метални сейфове, в които ключът бива оставен за последващо ползване. Сейфът се монтира извън имота и може да бъде отворен единствено с предоставения по електронен път цифров код.

Ключовият сейф може да намери безброй приложения, например да се използва за осигуряване на достъп на технически екипи, наети лица за почистване, служители и т.н. С него отпада нуждата от посредник, който да предаде ключа, в случай че самият собственик няма възможност да го направи лично.

електронен ключKey Safe е разработен в различни варианти, включително за заключване на каси с ценни вещи и документи, шкафове с медикаменти (аптечки) и дори сейфове с 4 отделно заключващи се отделения за по-интензивно натоварени хотелски комплекси. Всички разработки са подходящи за употреба на закрито и открито, тъй като са изработени от висококачествена неръждаема стомана. Разработена е и специална версия за крайбрежните райони.

Иновацията заслужава максимално доверие, най-малкото поради факта, че позволява отдалечено генериране на кодове и приемане на ключа от  получателя, без електрозахранване или интернет връзка. Софтуерът на системата позволява непрекъснат мониторинг на активността с навременно известяване за всяко отваряне/затваряне на вратата, когато заключването е електронно.

smart lokkВ същото време могат да се предоставят неограничен брой цифрови ключове с различен срок на валидност – седмици, дни, часове. Софтуерът може да генерира почти безброй цифрови комбинации, които никога да не се дублират. Това дава многократно по-висока сигурност срещу злоупотреби, отколкото механичният и дори електронният чипов ключ.

Притесненията относно изгубен, откраднат или копиран ключ също отпада. По-прецизните разработки предлагат невероятен комфорт както за самите гости, така и за мениджърския екип на местата за платен престой и нощувка.

Хардуерът на заключващата система може да работи съвместно с всяка мениджърска програма на системите за контрол на достъп, и по този начин би могла да предоставя важна информация относно броя на наетите помещения за определен времеви интервал, както и за свободните в момента стаи и апартаменти.