електромагнитна браваЕлектронните заключвания, като част от системите за контрол на достъпа са едни от най-изгодните и надеждни методи за защита на сгради и вътрешни помещения. Разглеждайки конкретно една електромагнитна брава, не можем да не се спрем на всички нейни предимства, като вероятно най-голям интерес за масовия потребител е достъпната цена на една такава разработка. Дори брави от висок клас се предлагат на ниски цени, което дава възможност на абсолютно всеки да повиши защитата на своята собственост, без да се налага да отделя сериозен бюджет.

Ето и някои допълнителни данни за електромагнитните брави:

Съвместими с абсолютно всяка врата

Решавайки да използвате електромагнитна брава, не бива да се притеснявате, че тя няма да може да се монтира върху вашата врата. Размерите на повечето заключващи системи от този тип са толкова малки, че позволяват скрит монтаж в абсолютно всяка врата – метална, PVC, блиндирана, дървена и дори тънкопрофилна. Този вид електронни брави позволяват монтаж и върху интериорни врати, като с тях много често се осигурява заключването на отделните помещения в бизнес и офис сградите.

Външен и вкопан монтаж

Електромагните брави могат да се използват по два начина – с външен или скрит монтаж. Най-често хората, които ги използват предпочитат скрития (вкопан) монтаж, тъй като по този начин евентуалните посегатели не предполагат за наличието на специална заключваща система и съответно не могат да ѝ противодействат. Скритото монтиране на бравата има и още едно предимство – не намалява естетическата стойност на вратата. Нейната визия може да се запази напълно и в същото време да се повиши значително устойчивостта ѝ на външни атаки.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Отклоняване вниманието на крадците

Механичните компоненти на една такава брава правят управлението на вратата много по-лесно и в същото време могат да послужат като отлична примамка за крадците, насочвайки ги към един такъв начин на отключване. Електромагнитните брави не могат да бъдат отключени по стандартния метод, тъй като управлението на заключващата система става изцяло по електронен път.

Възможност за повече от един вид електронни ключове

Една добра електромагнитна брава не ви ограничава относно избора на ключове, които ще използвате за нейното отключване. Качествените модели се предлагат с различен вид електронни четци, а отключването може да става с RIFD или iButton ключове – всеки от които е изключително удобен за ползвателите и максимално надежден. Четецът може да остане скрит, независимо дали ще бъде монтиран в касата или в крилото на вратата и по този начин да бъде невъзможно да му се въздейства по механичен начин или чрез друг вид манипулация.

Практично и удобно управление на вратата

Една електромагнитна брава не само ще защити вратата от неправомерно отключване, но и ще улесни максимално хората, които я използват ежедневно. Устройствата за управление на бравите са невероятно компактни и в същото време представляват комбинация от:

  • Четец на електронни ключове;
  • Електронно управление на бравата, зумера и бутона, като за целта могат да се ползват дори модерните домофонни системи.

Електромагнитните заключвания имат предимството да се управляват изцяло по електронен път. Те имат изход за връзка с компютър, от където става управлението и контрола както на Мастер ключа, така и на всички останали потребителски ключове, като промяната на потребител става бързо и лесно чрез специален софтуер. Бравите от този тип разполагат и с вграден датчик за положението на вратата, който показва кога вратата е заключена и кога не. При този тип заключвания е възможно също отключване чрез бутон, без да се ползва електронния ключ, за да се отвори вратата отвътре.