домашни охранителни системиНавлизането в частни имоти заема най-голям процент, що се касае до битовата престъпност. Днес почти няма жилище, което да не е обирано поне веднъж или което да не е станало жертва поне на опит за нападение. Това принуди все повече собственици на жилища – къщи и апартаменти да използват една или няколко домашни охранителни системи, с които да ограничат възможните рискове от незаконно проникване и по този начин да защитят своя живот и имущество.

В настоящия материал ще ви дадем три идеи за допълнителна защита на дома, като дори с реализирането на само една от тях, вие си осигурявате допълнително спокойствие и сигурност. Все пак, съветът ни е да се възползвате от комбинирано използване на поне две от тях, особено ако в жилището си съхранявате ценни вещи, които биха представлявали добра плячка за крадците. Ето и нашите предложения:

Система за видеонаблюдение

Камерите за видеонаблюдение са най-масово използваните днес домашни охранителни системи. Голямото предлагане и ниските цени позволиха на голям брой собственици на жилища да се възползват от техните безценни услуги. Пазарът предлага огромен асортимент по отношение на модели и конфигурации, в това число и на готови комплекти, които могат да се монтират и свържат съвсем лесно. По-модерните разработки при домашните видеосистеми ви позволяват да наблюдавате своя имот от дистанция през мобилен телефон или друго подходящо устройство.

Секюрити обков за дограма

Много собственици на домове правят грешката да вложат крупни средства в алармени и други системи, без да са се погрижили за защитата на прозорците и вратите в своето жилище. Тъй като над 90% от незаконните прониквания се извършват именно през незащитени прозорци, монтирането на противовзломен обков за дограма е задължителна стъпка по охраната на дома ви. За щастие, секюрити обков може да се монтира допълнително на съществуваща вече дограма, независимо дали става въпрос за алуминиев или pvc профил.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Електронно заключване за входни и гаражни врати

Не разчитайте на старите механични ключалки, независимо към кой клас на защита принадлежат. Винаги можете да добавите още една заключваща система, като електронна брава или електромагнитен насрещник. Нивото на сигурност при този тип домашни охранителни системи е различно при отделните модели, затова изберете възможно най-качествената разработка. Добра идея е, освен на входа на жилището, да монтирате такова заключване и на гаражната, а защо не на и на дворната врата.