Dahua Thermal Solution – мрежова камера за измерване на телесната температураОт началото на 2020г. сме свидетели на пандемия, която засегна дълбоко всеки жител на планетата. Dahua Technology, със своята мисия „Осигуряване на по-безопасно общество и по-интелигентен начин на живот“, предлага високо прецизно решение за измерване на топлинната стойност на тялото, за да помогне за контролиране на разпространението на COVID-19.

Понастоящем термалната видео камера се справя успешно с предотвратяването и контрола на коронавирус по летищата, жп гарите, болниците, училищата и др. в много азиатски и европейски държави. На 24-ти януари, първата партида термални камери е изпратена в най-силно засегнатия китайски район – град Ухан.

Към момента системите Dahua Thermal Body Temperature Measurement са интегрирани в много обекти с обществено значение и с голям поток от хора. Разработката на китайската технологична компания се присъедини към глобалните мерки за превенция и контрол над разпространението на COVID 19. Системата е внедрена в държавни учреждения, училища, търговски и офис сгради на почти всички континенти.

Dahua Technology пуска всъщност най-новата и единствена по рода си термична камера, която е в състояние да измерва прецизно телесната температура с отклонение от ± 0,3 ℃. С вградения си AI алгоритъм, камерата може да измерва температурата на множество лица едновременно от разстояние до 3 метра, което позволява бърз и безконтактен достъп.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Системата е базирана на Blacbody сензор. Black-body радиацията е топлинното електромагнитно излъчване в или около тялото в термодинамично равновесие със средата му, излъчвано от черно тяло (идеализирано непрозрачно, неотразително тяло). То има специфичен спектър от дължини на вълните, обратно свързани с интензитета, които зависят единствено от температурата на тялото, което се приема, за да може изчисленията да бъдат равномерни и постоянни.

Камерата Thermal Body Temperature Measurement Solution предоставя ефективен и видим в реално време резултат. Системата за епидемиологичен контрол доби широка популярност, явявайки се достъпен и лесно приложим метод за безопасно и ефективно провеждане на скрининг на онези, които потенциално биха могли да бъдат заразени с грип или вирус.

Телесната температура на заразените се очаква да бъде около 38 ~ 39 ° C, докато нормалната температура на възрастни хора трябва да бъде около 36 ° C. Камерата на Dahua може да визуализира такава температурна разлика незабавно от безопасно разстояние, което позволява в минимален срок да се отделят тези, които са потенциално заразени.

Термичните изображения са може би най-надеждното решение за сигурност и периметрова защита. Въпросната термо камера е по-малко чувствителна към промените в околната среда. Тя открива движещи се хора или предмети дори в пълна тъмнина, 24 часа в денонощието и/7 дни в седмицата.

Безконтактният метод на измерване на температурните стойности е част от политиката за превенция на разпространението на COVID-19. Данните се вземат от повърхността на тялото от безопасно разстояние, така че да не се поставя в риск здравето и живота на контролните органи и медицинските служители.

Новата термична разработка на Дахуа е с разделителна способност от най-високо ниво и вграден алармен дисплей при откриване на температури над предварително зададена стойност. Налична е изотермична функция (Цветна аларма) под формата на цветово изображение на температурен диапазон, надвишаващ предварително зададена стойност, което помага да се определи с лекота аномалната температура.

Сред големия брой интелигентни функции, можем да посочим още: Функция за алармен изход за настройка на външен алармен блок, вграден с лампа и зумер; Функция Fusion (смесване на термично и визуално изображение) за по-лесно идентифициране на проверяваните. Видео изходът на системата позволява безпроблемно свързване на камерата с външен видео монитор.