Видеото илюстрира способността на камерите Dahua от Ultra серията да регистрират и сигнализират при изчезване на обекти от сцената на наблюдение. Този режим е част от интелигентните IVS функции, с които високотехнологичните видео камери на марката са особено популярни и предпочитани в целия свят.

Изоставени/липсващи обекти – част от аналитичните функции на камери Dahua

Функцията за детекция и известяване при регистриране на изоставени/липсващи обекти е налична при IP фиксираните камери от сериите Pro 4000 и Pro 5000, както и при устройствата от серии Super и Ultra 6000 / 8000. Всъщност, китайският производител обяви, че предоставя безплатен ъпгрейд на аналитичните свойства за всички свои мрежови фиксирани камери от сериите Pro, Super и Ultra, както и за всички NVR и HCVR, с цел подобряване на операциите по сигурността.

IVS (intelligent video system) позволява камерите и рекордерите да работят по-интелигентно и ефективно, като анализират видеосъдържанието в реално време, с цел подобряване на безопасността, сигурността и операциите. Характеристики като детекция на движение и нарушаване на периметър незабавно предупреждават за нежелани посетители в помещенията, докато по-сложните анализи като топлинна карта и броене на хора позволяват на потребителите да събират ценни данни за своите бизнес операции.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Вграждайки IVS възможности в своите камери и записващи устройства, Dahua предоставя на клиентите възможността да се възползват от видео анализите, без да е необходим специален сървър. Първокласните аналитични характеристики са вече стандартни за всички фиксирани мрежови камери от сериите: Pro (4000 & 5000 серии), Super (6000 & 8000 серии) и Ultra (8000 серии). Тези функции са стандартни също за NVR устройствата от серия Super (6000) и Ultra (7000), както и за всички HCVR.

Интелигентните функции на мрежови камери Dahua включват следните детекции:

  • Motion – аларма се задейства, когато се извърши движение в определена зона.
  • Tripwire – аларма се задейства, когато обектът пресече обозначен периметър.
  • Intrusion- аларма се задейства, когато дадено лице или предмет влезе или излезе от определена зона.
  • Scene Change – Открива дали има промяна в сцената и задейства аларма според решението.
  • Изоставени / липсващи обект – Открива, когато даден обект е изоставен или е премахнат от точката на наблюдение.

Направи запитване

Нуждаете се от качествена система за видеонаблюдение?

Доверете се на нашите специалисти!
Консултирайте се с нас, за да изберете най-подходящто решение за вас.

Направи запитване