Всяка входна врата – портал или порта с двукрило рамо може да повиши своята ефективност и да служи по значително по-удобен и приятен начин с помощта на специално предназначен за целта механизъм. Специално разработените за целта задвижвания за двукрили врати повишават в пъти функционалността на този тип входни портали.

Пазарът у нас вече предлага богата гама от електромеханични двигатели, разработени от водещи производители, с които се улеснява и подпомага радиалното движение на крилата, осигурявайки възможност за бързо и плавно отваряне на двукрили портали. Такива врати са използват масово у нас, като най-често могат да бъдат забелязани в частни имоти, като еднофамилни къщи и вили, а също и в складове, производствени предприятия, жилищни кооперации и др.

Кои са предимствата на двукрилите входни врати?

двукрилни вратиОтделянето на един имот от външното пространство най-често става с помощта на метални огради и големи входни портали. Те са идеални за места с по-голямо входно пространство, нужно за безпроблемното преминаване на автомобили. Подстъпите към различните имоти се затварят по два начина – чрез двураменни дворни порти или с помощта на плъзгащи се врати.

Двукрилите врати са предпочитани поради по-бързото затваряне на крилата, но за жалост са неприложими в по-малки дворове. Този тип дворни врати изискват достатъчно пространство за радиалното движение на крилата – най-подходящи са затваряне на пространства до 4-5 метра. Друг голям плюс на двукрилите портали е високата им естетическа стойност. При някои модели изработката допринася значително за добрата визия на целия имот.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Ако трябва да изтъкнем недостатък на двукрилите дворни врати, то това определено е склонността им към провисване. За да се избегне подобен проблем е важна здравината на носещата конструкция и най-вече броят и силата на пантите. Икономията в това отношение ще намали функционалността на вратата и ще затрудни гладкото движение на крилата.

Практични решения за отваряне на двукрили врати

Едни от водещите производители на задвижващи механизми за дворни и гаражни врати предлагат отлични решения за бързо и безпроблемно отваряне под формата на автоматика за двукрили портали, като например:

Бутални двигатели

Това са най-предпочитаните у нас задвижвания за двукрили врати, поради отличното съотношение между цена и функционалност при тях. Този тип автоматика се монтира към рамото на вратата и носещата колона, осигурявайки гладко и лесно отваряне. Едно от предимствата на този вид задвижващи механизми е приятният им дизайн. Те няма да влошат визията на вратата и със сигурност ще допринесат за нейното безпроблемно използване.

Подземни двигатели

Това е едно отлично решение за автоматизиране на двукрили входни врати. В технологично отношение и чисто визуално, този тип електромеханизми нямат нито един недостатък, освен значително по-високата им цена спрямо останалите. Подземните двигатели са капсуловани, което повишава тяхната функционалност и защита, а освен това са напълно безшумни и невидими. В страни като Англия, където визията на входната врата е от огромно значение, те са най-предпочитаният тип задвижвания.

Шарнирни двигатели

Двигателите с шарнирни рамена са с проста и защитена конструкция, което гарантира тяхната дългосрочна експлоатация. Този тип автоматика работи перфектно дори при много ниски температури и е съвместима с двукрили портали, монтирани върху широки колони. Шарнирните двигатели разполагат с вградени централи и дават възможност крилото да се отваря и навън.