Автоматична бариера с дистанционно управлениеС монтирането на една автоматична бариера с дистанционно управление могат да се решат редица проблеми с преминаването и паркирането на автомобили в обособени за целта зони или в обекти, достъпът до които е строго ограничен. На първо място, целта на автоматичните паркинг системи е да осигурят възможност за контролирано преминаване, без за целта да е нужна човешка намеса – оператор или охранител.

Пазарът у нас предлага различни разработки при паркинг бариерите, способни да покрият нуждите на голям брой обекти – от малки жилищни сгради и търговски обекти до големи по площ обществени сгради и места за платено паркиране. Различните модели са подходящи за различна степен на натоварване. Докато едни разработки са напълно способни да работят при интензивен режим на преминаване, то други са подходящи за места с по-малко натоварване.

Това, което прави автоматичната бариера подходяща за места с голяма натовареност е скоростта на отваряне на рамото. Времето, необходимо за вдигане и спускане на рамената зависи от тяхната дължина и вида на двигателите, използвани за задвижването. Тук ще разгледаме едно компактно паркинг решение, спирайки се на неговите възможности и специфични свойства.

Автоматична бариера с дължина на рамото 4м

Компактните модели от висок клас са перфектното решение за контрол на достъпа на автомобили до закрити и открити паркинги и гаражи. Една автоматична бариера с дистанционно управление от този тип е напълно способна да се справи безпроблемно с натоварения трафик в зоната на преминаване и да работи ефективно при всякакви атмосферни условия.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Бариерите с четири метрово рамо предлагат:

Бързо отваряне и затваряне на рамената

Поради късото си рамо, една такава бариера може да покрие голям интензитет на работа. Скоростта при отваряне на 4 метровото рамо е 1.5 – 3 секунди, което е много добър показател за свойствата и работните функции на съоръжението. Бариерите от този тип са особено подходящи за работа в ограничени по площ пространства. Това се дължи на опцията ‘’чупещо се рамо’’ при ограничена височина в зоната на преминаване, което позволява бариерата да се използва в закрити помещения и в близост до различни архитектурни елементи.

Няколко възможности за управление

Най-голям плюс на модерната автоматична бариера с дистанционно управление е възможността за избор на начина на управление. Бариерата може да се управлява посредством дистанционно, но също така и чрез безконтактни чип карти за оторизиран достъп, loop детектор или ръчно, при наличие на оператор или охрана. Всяка система разполага с внедрен софтуер за предварителна настройка на работните режими, които могат да се използват самостоятелно или в комбинация, спрямо индивидуалните нужди и възможности.

Безупречна работа при всякакви атмосферни условия

Качествените компактни бариери от автоматизиран тип разполагат със здрав метален корпус с полимерно покритие, предпазващо от корозия при работа на открито. Рамената обикновено са изработени от алуминий, като най-лек и лесен за бързо задвижване материал. Добите паркинг бариери са сертифицирани с индекс на защита IP55, което показва наличие на пълна защита срещу влага, големи температурни амплитуди, прах и механични въздействия. Съоръжението се нуждае от постоянно захранване от 220V.