Поставянето на алармена система у дома е начин да се постигне спокойствие и да защитите дома си безуловно. Алармената система може да е много полезна когато сте далеч, когато сте заспали дълбоко или по време, в което сте заети с домакинските си задължения и не сте чули или усетили, че някой се е вмъкнал в дома ви.

Домашни алармени системиПовечето системи са лесни за изучаване и за използване и не са необходими някакви особени познания. Въпреки, че има изключително много предимства когато става дума за безопасност, алармени системи могат да бъдат понякога досадни и неприятни за собствениците на жилища.

Това става основно когато нямате средства за да поддържате алармената система или когато поради недостиг на средства сте купили по-некачествена система, която в последствие се включва и изключва без ваше съгласие. И все пак, предимствата далеч надскачат недостатъците.

Укротява престъпността

Голямо предимство на алармената система за домашно ползване е нейната полза при опитите да се възпре престъпността и нахлуването на крадци и други бандити. Когато потенциалните крадци или натрапници виждат, че имате алармена система, те могат да отидат другаде, защото не си струва времето и риска, на който биха се подложили в опита да деактивират алармата.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Освен това, крадците не искат да рискуват задействането на алармата, тъй като това може да им попречи при изпълнението на техните намерения и да задейства сигнализацията при местната охранителна компания.

Веднъж задействана, алармата ще извести служители на реда и охранителната компания и те ще са на мястото преди бандитите да могат да избягат от местопрестъплението. Добре е да се постави стикер на вратите и прозорците на домовете, които имат алармена система, защото това ще откаже крадците от техните намерения.

Предупредителен знак

Алармената система за дома обикновено е свързана с центъра за наблюдение на някоя охранителна фирма, която уведомява незабавно правоохранителните органи за предполагаеми прониквания или грабежи. Центърът за наблюдение прави и връзка с вас, защото трябва да знаете, че някой е задействал алармата.

Някои домашни аларми не са свързани към център за наблюдение и преди всичко са създадени за вдигане на шум и за привличане на вниманието на съседите. Този вид домашни аларми са изгодни, тъй като те ви дават ценно време за да излезете от дома си и да стигнем до безопасно място и да се обадите за помощ от там.

Безжични системи

Има два основни типа алармени системи: безжични и жични. Безжичните системи имат недостатък, защото изискват изрядна и добре заредена батерия, тъй като в противен случай няма да работят. Собствениците на жилища могат да забравят да заредят батериите и това може да е проблем.

Безжичната алармена система понякога може да бъде неефектива, защото не долавя цялата площ на големи жилища, но ако попаднете на сериозна охранителна фирма, то тогава винаги може да се намери решение.

Жични

Жичните алармени системи могат да бъдат доста трудни за инсталиране и изискват това да се направи от опитен специалист. Това може да увеличи разходите за монтаж и да затрудни премахването на системата ако собствениците решат, че веде не я желаят.

Също така, може да е трудно да се скрият всички кабели, необходими за да се свърже алармената система. Все пак, жичните алармени системи са считани за по-надеждни, защото са по-трудни за повлияване и смущаване.