Турникет T230 HG20 Double

Турникет T230 HG20 Double

T230 HG20 Double е моторизиран турникет с две крила с интериорно приложение. Особено подходящ за места с обществен достъп като: гари, метростанции, летища, както и търговски и бизнес центрове, административни учреждения, банки, спортни съоръжения, VIP зони и др. Пригоден за дългосрочна работа при интензивно натоварване. Монтиран от нас, ефективността му е 100% гарантирана.

Характеристики:

Двукрилият T230 е произведен съобразно утвърдените международни стандарти за качество и безопасност. Корпусът му е направен от неръждаема стомана AISI 304 с дебелина 1.5мм. Крилата са изработени от плексиглас, като по желание могат да се изработят от армиран стъклен материал. Възможно е също върху тях да се гравира фирмено лого и указателен знак.

Налични са светодиодни индикатори в червено и зелено, указващи посоката на преминаване. LED индикаторите могат да се поставят върху капака на корпуса или върху всяко от двете крила. Електронните платки са проектирани от квалифицираните инженери на Makim. Те позволяват работа на турникета в различни режими и в интеграция със специалния програмируем логически контролер – PLC.

Моторизираният VIP портал T 230 работи двупосочно. Всякакъв вид система за контрол на достъпа, използваща четец на карти, биометричен терминал, дистанционно управление или бутон може да бъде интегрирана към него посредством лесен и бърз метод на свързване, т.нар. „сух контакт”.

След като предостави право на преминаване, системата автоматично отваря крилата в широчина 90 °. Турникетът остава в отворено положение за 15 секунди, след което се затваря и заключва отново. Времето на изчакване в отворено положение може да се променя от настройките на програмируемия контролер.

Съоръжението е особено подходящо за хора с увреждания и зони с VIP пропускателен режим. По тази причина се препоръчва да се използва съвместно с трираменния турникет на MAKIM или с друг HG портал, с който да се обособи зона за преминаване за основния поток от хора, когато става въпрос за обекти с висока концентрация на преминаващи.

Всички механични и моторизирани прегради на марката Makim са проектирани съобразно задължителните мерки за безопасност. При прекъсване на захранването, крилата се отварят автоматично, осигурявайки възможност за свободно преминаване в двете посоки, с цел бърза евакуация на хората в аварийни ситуации.

По желание е възможно да се добави алтернативно аварийно захранване (батерия), което да поддържа стандартен режим на работа по време на прекъсване на електроподаването. В аварийни ситуации порталът ще се отваря ръчно от контролния панел или дистанционно. Елиминирана е всякаква възможност за злонамерено манипулиране на преградата.

Спецификации:

 • Контрол / оперативна мощност: 24VDC + -% 20
 • Консумирана мощност: 30W
 • Тяло: Корпус от неръждаема стомана
 • Работна температура: – 10 ° C – + 50 ° C
 • Размери: 230 x 990 мм
 • Размери крило: 500 мм
 • Размери: 14 мм прозрачен плексиглас
 • Тегло: 35 кг
 • Заключване: С 24 V селеноиди със специален редуктор
 • Управление: 24 V контролен блок с програмируеми функции
 • Монтаж: Лесен и бърз монтаж със специален постамент

Имате нужда от помощ при избора и монтажа на турникет за контрол на достъпа? Свържете се с нас!

  Вашето име (задължително):

  Вашият телефон (задължително):

  Запитване (задължително):