Системи за умен дом

Ние от VmaxProtect сме лидер в предоставянето на иновативни решения, целящи да ви осигурят максимално спокойствие и комфорт в натовареното ежедневие. Пакетът услуги, касаещ изграждането на системи за умен дом (Smart Home), ви позволява да управлявате домашната техника от дистанция, за да се справите по най-лесния начин с решаването на ежедневните задачи.

Разнообразие от дейности, насочени към интелигентно менажиране на техническите решения у дома

системи за умен домВажна част от дейността на нашата компания е изготвянето на проекти, съобразени изцяло с нуждите, желанията и възможностите на нашите клиенти. След като всеки дом е различен и носи собствена атмосфера, ние сме ангажирани да предложим персонализиран набор от решения, покриващи изцяло изискванията на неговите обитатели.

Услугите ни включват автоматизиране на всички технически компоненти, присъстващи във вашия апартамент, къща и вила. По този начин ще имате възможност да ги контролирате и управлявате от дистанция през смартфон, таблет и всяко мобилно устройство. Без значение къде се намирате, вие ще можете да:

 • Включвате, настройвате и изключвате различните домакински уреди;
 • Управлявате осветлението – от разстояние и на място;
 • Задвижвате с натискане на бутон автоматизирани завеси и паравани;
 • Дистанционен контрол над входни и дворни врати;
 • Да избегнете сложни ВиК аварии, контролирайки от дистанция душове, чешми и др.
 • Повишите сигурността посредством системите за видеонаблюдение и контрол на достъпа;
 • Осъществите постоянен мениджмънд над пожароизвестителната инсталация;
 • Оптимизирате разходите посредством интелигентно управление на водо и електроснабдяването.

Умният дом не е домът от бъдещето. С наша помощ той ще се превърне в реалност още сега. Чрез интегриране на иновативни електронни разработки, всеки технически компонент в дома ви може да бъде автоматизиран и управляван през мобилно устройство.

Услугите ни включват инсталация на последно поколение технически разработки, както и предоставяне на нужния за интелигентно управление софтуерен продукт. Разработеният от екипа ни софтуер включва мрежово базирани модули, чрез които интелигентната система придобива персонализиран характер . Само така тя ще може да отговори напълно на вашите нужди и очаквания.

Направи запитване

Търсите ефективно решение за изграждане на система за Умен Дом?

Консултирайте се с нас, за да ви предложим най-подходящото решение!

Направи запитване

Как процедираме?

Компанията ни има пълната готовност да реагира в минимален срок на вашата заявка за изграждане на автоматизирана система, предназначена да направи уютния ви дом „умен”. Макар да предлагаме изцяло персонализирани концепции, ние сме изградили един стриктен и ефективен универсален метод на действие, който дава винаги безупречни резултати.

Дейността ни протича на няколко етапа, първият от които е изготвяне на работен проект, на база техническо задание поставено от клиента. Следващата стъпка е изработка на техническите компоненти, нужни за функциониране на системата – централи и отделни модули. Готовата система се доставя и монтира от специализираните ни екипи. В процес на експлоатация, осигуряваме техническа поддръжка и специализирана помощ.

Какво представлява Умният дом?

Умният дом предлага разнообразни технически решения, касаещи всички дейности, присъстващи в модерното жилище. Smart Home технологията е базирана на една революционна концепция, без която животът ни днес е невъзможен – Internet of Things. IoT представлява компютърна мрежа от физически обекти (уреди) с вградени електронни устройства, взаимодействащи помежду си и с външната среда.

Умното жилище използва собствена мрежа от свързани уреди, които посредством интернет базирано устройство можем да управляваме без никакви усилия в реално време от всяка точка на света. Контролът може да се осъществи посредством дигитални или гласови команди. Възможностите за командване включват и създаване на готови сценарии за събития, изготвяни от системата на база анализ на поведенческия модел.

Начините, по които ще решите редица ежедневни проблеми избирате вие. Вие определяте и кои компоненти на домашната техника да бъдат автоматизирани. В това се състои интелигентността на съвременното жилище – да изберете коя техническа разработка да управлявате от дистанция.

Ефективен начин да оптимизирате разходите

умен дом и оптимизиране на разходиТехнологията Smart Home ви дава сигурност и удобство, но тя в никакъв случай не е лукс, предназначен само за богатите – напротив. С нея имате реалната възможност да намалите сметките за комунални услуги, възползвайки се от възможността да упражнявате пълен контрол над осветлението и цялата електрическа инсталация, както и над потреблението на вода в жилището си.

От разстояние, и на място можете да включвате и гасите осветлението в отделни помещения, както и да регулирате силата на светене на осветителните тела. По същия начин е възможно да включвате и изключвате различните битови уреди, както и да проверявате кой от тях е активен в момента. Вече не е нужно да се връщате от вратата, за да проверите дали котлона, кафемашината и лампите са изключени. Системата ще изключва автоматично битовата техника при вашето излизане.

  Вашето име (задължително):

  Вашият телефон (задължително):

  Запитване (задължително):


  С автоматизиране на заключването на входните врати и прозорците отпада притеснението, че зони от дома ви биха могли да останат уязвими срещу набезите на престъпниците. Няколко програмирани сценария ви позволяват да повишите значително сигурността в своя имот. Когато системата бъде известена, че излизате или се приготвяте за сън, тя автоматично ще заключи всички врати и прозорци вместо вас.

  В случай на авария, е наличен готов сценарий за аварийното отключване на входно-изходните точки, така че да се осъществи безпроблемна и навременна евакуация. Вече не ви е нужен будилник, пък бил той и алармата на телефона. Вашият смарт хоум ще ви събужда, отваряйки завесите в предварително зададен от вас час, а защо не и прозорците, за да се събудите вдъхвайки от свежия въздух навън.

  Има два типа жилища в страната ни – къщи и апартаменти, като и двете разновидности могат лесно да се превърнат един по-функционален и наистина Умен дом. V-max Protect подхожда с нужното внимание към домовете на своите клиенти, предлагайки редица удачни решения за всеки апартамент и за всяка еднофамилна къща на изгодна цена.

  По своята същност жилищата и от двата типа имат еднакво предназначение – да дадат усещане за сигурност, да осигурят уединение и създадат максимален комфорт. Поради различните им архитектурни особености, двата типа домове имат различни изисквания по отношение на автоматизацията. Компонентите, подлежащи на интелигентно управление са различни, ето защо клиентите ни получават персонализиран набор от решения, съобразен с нуждите и изискванията на дома им.

  За Апартаменти

  умен апартаментУмният апартамент може да бъде създаден по различни причини – сигурност, удобство, намаляване на разходите. Предоставените от нас решения обединяват и трите мотива, осигурявайки по-висока защита, повече комфорт при контролиране на различните технически компоненти и понижаване на разходите, чрез максимален контрол над потреблението на вода и електрическа енергия.

  Благодарение на изцяло безжично базирана мрежова технология, не е необходимо окабеляване за свързване на електронните модули на системата към битовите уреди и инсталации. Офертата ни е примамлива дори за наемателите на апартаменти, защото липсва каквато и да е реконструкция на архитектурните елементи на жилището.

  Безжичната система дава избор от програмируеми настройки, чрез които можете да конфигурирате автоматично заключване и отключване на входната врата, на осветлението, на водопроводните елементи – душове и батерии. Всеки уред в дома ви може да се управлява от дистанция, за да имате всички удобства, когато се приберете от работа или се събудите сутрин – прясно кафе, току-що изпечен хляб, топли стаи, изпрани дрехи и бельо.

  Контролът над домашната техника може да става поединично за всеки уред или комбинирано, спрямо вид и приложение. Технологията Умен дом е базирана на единна система с общи комуникационни протоколи за всички устройства. Начините на управление са прости и се избират спрямо индивидуалните предпочитания – с дистанционно, със сензорни превключватели и панели, чрез мобилно приложение през смартфон, таблет и дори телевизор.

  За къщи

  Собствениците на къщи и вили могат да се възползват от високотехнологичните разработки, позволяващи дистанционно и на място да се управляват различните технически компоненти – сградни и на открито. Къщата е различна от апартамента не само с площта и броя на различните помещения. Тя се състои от открити площи, нуждаещи се от прецизно менажиране, както и от вътрешни участъци – стаи и преходни зони.

  умна къщаОт значително разстояние е възможно да контролирате входната точка (портал) в имота си, както и осветлението в двора. Осветлението на стълбища, коридори и антрета се управлява от смартфон посредством мобилното приложение. Системата осигурява нужната гъвкавост, така че всеки път, когато добавяте нови устройства, и опциите за тяхното управление от разстояние ще се увеличават. Надграждането и промяната на функциите не изисква никакви усилия.

  Умната къща е тази, в която разходите са под пълен контрол. Технологията ви позволява да управлявате ефективно консумацията на електрическа енергия и вода, регулирайки от разстояние или с предварителни настройки, отопление, климатизация, осветление и компонентите на ВиК инсталацията. Умният дом включва и ефективен контрол над системите за сигурност – охранителни и алармени системи и електронно заключване.

  Изпълнението на един проект от типа Умен дом е лесна задача за нас специалистите. Процесите по автоматизиране на различните домашни уреди и системи обаче изискват използване на специални технически разработки. Всеки компонент има своето специфично предназначение, затова ние залагаме на продукти от висок клас на водещи технологични компании.

  Кои са необходимите технически средства?

  Автоматизирането на дома може да се изпълни по два начина – безжично или с окабеляване. Кабелният умен дом е базиран на BUS система, използващ компютърна шинна технология. За да се осигури нужния брой команди за управление на домашните уреди, особено на видео и аудио възпроизвеждащата техника, днес се използва стандартна шина за битовата електроника CEBus (Consumer Electronic Bus), утвърдена през 1992 година.

  По този стандарт днес фирмите производители реализират различни технологични идеи под формата на специализирано оборудване, използващо комуникационен протокол CEBus. При него управляващият сигнал се предава по кабелите на битовата електромрежа, усукана двойка или коаксиален кабел, радиочестотно или в инфрачервения диапазон.

  Оборудването, нужно за изграждане на домашна автоматизация от кабелен вид биват:

  Централни и входни модули и конвертори

  Централни и входни модули и конверториПродуктите, използвани от нас за кабелно интегриране на интелигентни решения за управление принадлежат към системата iNELS. Тя е водеща платформа за домашна автоматизация, разработена от чешката компания ElkoEP. Централните модули на технологията iNELS служат като медиатори между потребителския интерфейс и останалите компоненти на кабелната електроинсталация BUS.

  Входните модули служат за свързване на определен брой устройства, включително ключове, бутони, детектори и т.н. Конверторите имат задачата да преобразуват дигиталния сигнал в аналогов и обратно. Тази група продукти се предлага в две разновидности – аналогово-цифров и цифрово-аналогов преобразувател.

  Превключващи механизми и контролери за димери

  Превключващи механизми и контролери за димериПревключващите задвижващи механизми са неизменна част от домашната автоматизирана система. Те служат за управление на домашни уреди, осветителни тела, щори, паравани и др. Различават се по приложение и по брой на каналите. Сред превключващите задвижващи механизми могат да се срещнат както едноканални, така и 2-канални, 4, 6 и 12-канални устройства.

  Управляващите механизми за димери ви позволяват да регулирате силата на светене на електрическите крушки с нажежаема жичка и халогенните източници на светлина. С тяхна помощ от дистанция или на място е възможно да се намали и увеличи интензитетът на светлинния лъч, произвеждан от лампите в различните помещения. Използват се и за контрол на Пуш-бутони.

  Други

  Други продукти, свързани с реализирането на проект Умен дом са стенните контролери, датчиците и детекторите. Контролерите за стена със сензорно управление имат задачата да сигнализират за моментното състояние на конкретен уред, както и за статуса на всеки датчик и задвижващ механизъм в системата. За целта се използва двуцветен LED индикатор за всяка позиция на контролера.

  Датчиците и детекторите са конструктивен елемент на системата Умен дом. Тази група продукти се използва с цел пълно автоматизиране на осветлението в отделните помещения. Устройството може да активира и регулира силата на светлината при засичане движение на хора в даден периметър.

  Поверете на нас подбора на продуктите

  Изграждането на системата Умен дом налага участието на целия ни екип. Подборът на електрониката, чрез която се управлява домашната техника се прави от разработчиците на конретната автоматизирана система. Отделните компоненти, техническите им параметри и марката са залегнали още на ниво проект.

  С тази отговорна задача могат да се нагърбят единствено професионалистите от нашия екип. Всеки електронен механизъм ще бъде включен в проекта на база потребителските изисквания и предпочитания как да се управляват различните уреди в неговия дом. Поверете на нас всяка стъпка от приобщаване на дома ви към голямото семейство на умните жилища в модерния свят.

  Интелигентният дом не е просто повод за гордост за неговия притежател. Той е преди всичко ефективна система, чрез която управлението на битовата техника може да се случи от всякакво разстояние през произволно избрано мобилно устройство с инсталирано на него приложение. Чест за компанията ни е да предложим на своите клиенти цялостни Smart Home решения, съобразени изцяло с техните желания, условия и бюджет.

  Дейността ни включва цялостно изграждане на системи тип умен дом. Процесите включват изготвяне на индивидуален проект, инсталиране на компонентите на системата и програмиране на желаните функции. Клентите ни не пропускат да се възползват и от висококвалифицирана поддръжка на системата през целия експлоатационен период. В наше лице имате доверен партньор, който ще ви позволи да управлявате от дистанция всеки електронен и електрически уред в дома си.

  ✅ От какво се състои стандартната SmartHome система❓

  Системата умен дом се състои от контролни елементи (клавиатура или сензорни панели, интерфейси за мобилни устройства), с които потребителят контролира системата за автоматизация и изпълнителните устройства (табла), които контролират инженерни и мултимедийни системи.

  ✅ Може ли обикновен електротехник да се справи с инсталирането на Smart Home система❓

  Да, ако електротехникът чете чертежи и има опит в работата с такъв тип обекти, тогава той ще се справи с електрическата инсталация на системата, но настройката и пускането в експлоатация на системата трябва да се направи от специалист. За да изключим възможните спорове относно отговорността при евентуални грешки в инсталацията, компанията ни поема и електрически операции по инсталиране на системата за домашна автоматизация.

  ✅ Колко струва системата Умен дом❓

  Цената на всяка система тип Умен дом е различна и се определя от броя на системите, които ще се управляват от системата за автоматизация. Можем да ви обявим точна цена, едва след като направим оглед на вашето жилище и набележим кои процеси от домашната инсталация искате да управлявате електронно. Свържете се с нашия екип, за да си запишете час за консултация.