IP камери за видеонаблюдение

IP КамериIP камерите дават една значителна гъвкавост при изграждане на системи за видеонаблюдение. Огромното предимство на тези устройства е, че са безжични – те не се нуждаят от окабеляване и са свързани директно със софтуерната мрежа, поддържаща обекта, охраняван от тях.

Това позволява наблюдение на определената за проследяване територията от всяка точка на планетата.

Охрана с IP камери на топ цени

V MAXProtect предлага на клиентите си проектиране и изграждане на ефективна охранителна система с IP камери за видеонаблюдение. Такава е предпочитана от редица обществени учреждения със засилено посещение като административни, бизнес и офис компании, летища, ж.п. гари, болници, училища, спортни съоръжения, хотелски, търговски и развлекателни комплекси, индустриални заводи.

Голям брой частни имоти – кооперации, затворени комплекси, малки фирмени обекти, също се стремят да се  възползват от качествата й.

Огромно преимущество пред останалите видеокамери е приложимостта им и извън вътрешни зони на сгради – те се използват за контрол и за периметрова охрана в широки открити пространства.

Резултатите са проследяване на всеки детайл в обсега на дейност, което определя високата степен на защита. Изгодната при IP камери цена на компонент и монтаж е допълнително предимство, което никой потребител не трябва да подценява.

Част от възможните решения за наблюдение

IP Fisheye камера 12 МPixel IPC-EBW81200

IP Fisheye камера 12 МPixel IPC-EBW81200

IP система за видеонаблюдение

IP система за видеонаблюдение

IP куполна камера 8 МPixel

IP куполна камера 8 МPixel

IP водоустойчива камера 8 МPixel

IP водоустойчива камера 8 МPixel

IP куполна камера 2 МPixel

IP куполна камера 2 МPixel

HDCVI булет камера 1.3 МPixel

HDCVI булет камера 1.3 МPixel

Видео на 360 градусова камера Dahua

Вашето име (задължително):

Вашият телефон (задължително):

Запитване (задължително):

Предимството на мрежовите устройства пред аналоговите

CCTV моделите в охранителна система вече са остарели варианти. Макар че са на по-висока стойност от тях, безжичните варианти осигуряват по-обхватна, гъвкава и качествена защита за обект. Фирмата ни специалист с дългогодишен опит в проектиране на системи за контрол на достъп и конфигурации за наблюдение. Затова съветваме клиентите си да заложат на високотехнологичните мрежови камери за наблюдение, за които твърдим със сигурност, че ще предоставят най-ефективната защита на открити и закрити пространства, независимо от площта им.

Тези вариации имат определени преимущества пред стационарните аналогови модели. Мобилната им структура осигурява по-висококачествено проследяване на събития. Интелигентното управление и опцията за преглед на записите от разстояние чрез мобилно устройство, спестява време, физически ресурси и средства при охраната на частни и обществени сгради. Безжичните модели разполагат и с още няколко позитивни характеристики.

Интелект

горещи зони

Най-новите модели при записващо-наблюдателните устройства предлагат разнообразие от иновативни решения, засягащи качеството на изображение, обхватът на запис и интелигентни функции, улесняващи охранителите. PTZ моделите (Pan, Tilt, Zoom) са типичен пример за модерно решение за наблюдение и заснемане. Те проследяват и снимат, едновременно осъществявайки  движения във вертикален и хоризонтален радиус. Функцията им да увеличават засеченият в движение обект до 12 пъти, осигуряват на охраната най-детайлната информация, предоставяна от камера.

Тези модели не се нуждаят от време, за да анализират кадрите си, защото това се случва още преди заснемане на кадър. PTZ устройствата са с вграден интелигентен датчик, който подава сигнал към обектива само при отчетено движение или нередност. Те отстраняват проблемът с “празни“записи, както и необходимостта от постоянно вторачване в мониторите, което на практика е невъзможно. Хард дисковете на видеорегистраторите съдържат единствено ценна информация, която се преглежда изключително бързо и лесно.

Автономност на захранване

Окабеляването е сложната и досадна част от монтажът на мрежа за видеопроследяване. Безжичните устройства разрешават този проблем с PoE кабел, който им предоставя най-ценните качества на съвременна видеокамера – автономност. Спестяването на значителни финансови ресурси за кабелни системи, адаптери, монтажни инструменти и професионална услуга, също не бива да се подценява.

IP устройствата разполагат с Input/Output порт. Той осъществява връзка с цялостно изградена система за проследяване и съответната платформа за видео управление – Milestone Systems – The Open Platform IP Video Software и Gentec – Omnicast са подходящи примери. Така изградената конфигурация допуска обвързване с други  системи като ОВК (отопление, вентилация, климатизация), осветление, контрол на достъпа, банкомати, портални системи и др.

По-висока резолюция

ip камери с висока резолюция

Безжичните устройства предлагат оптимално качество на видеосъдържание. То се съхранява в точният формат, в който е създадено – изображенията се цифровизират еднократно и конвертиране не е необходимо. Те се отличават и с изключително висока резолюция за охранителен компонент – заснемат образ с над 16 пъти по-голяма разделителна способност, и предлагат двойно по-широк периметър на работа.

Това означава значително повишено количество заснети обекти и детайли. Идентификацията на лица, влезли в кадър, е лесна, защото се разкриват всичките им детайли. За справка – аналоговите камери са способни на резолюция само до около 0,4 мегапиксела.

HDTV технологията усъвършенства няколко пъти качеството на картината. Сравнен с аналоговите възможности, той осигурява до пет пъти по-висока резолюция. Мрежовите записващи устройства с HDTV стандарт осъществяват прогресивно сканиране – то постига перфектна цветова прецизност и точни параметри на изображения – способността на тези модели да заснемат обекти в движение е широко известна. Прекрасната картина определя и леко повишените при безжични мрежови камери цени, в сравнение с други модели записваща техника.

Възможност за наблюдение от всяка точка на света

Удобството от дистанционно управление и контрол при огромни разстояния е основна причина, поради която потребителите са предпочитат цифрови записващи модели за охрана на дом, офис, фирмен обект или друга своя собственост. Инсталирането на специално мобилно приложение е достатъчно, за да се възползват от свръхмодерните опции на тези охранителни устройства.

Сензорният екран се превръща в монитор, където се прожектира запис от охраняваният обект в реално време. Тази възможност създава спокойствие и увереност, към които модерният човек се стреми усилено. Тя е и още една причина за повишените при IP камери за видеонаблюдение цени.

Част от нашите доволни клиенти