IP камери за видеонаблюдение

IP КамериIP камерите дават една значителна гъвкавост при изграждане на системи за видеонаблюдение. Огромното предимство на тези устройства е, че са безжични – те не се нуждаят от окабеляване и са свързани директно със софтуерната мрежа, поддържаща обекта, охраняван от тях.

Това позволява наблюдение на определената за проследяване територията от всяка точка на планетата.

Охрана с IP камери на топ цени

V MAXProtect предлага на клиентите си проектиране и изграждане на ефективна охранителна система с IP камери за видеонаблюдение. Такава е предпочитана от редица обществени учреждения със засилено посещение като административни, бизнес и офис компании, летища, ж.п. гари, болници, училища, спортни съоръжения, хотелски, търговски и развлекателни комплекси, индустриални заводи.

Голям брой частни имоти – кооперации, затворени комплекси, малки фирмени обекти, също се стремят да се  възползват от качествата й.

Огромно преимущество пред останалите видеокамери е приложимостта им и извън вътрешни зони на сгради – те се използват за контрол и за периметрова охрана в широки открити пространства.

Резултатите са проследяване на всеки детайл в обсега на дейност, което определя високата степен на защита. Изгодната при IP камери цена на компонент и монтаж е допълнително предимство, което никой потребител не трябва да подценява.

Част от възможните решения за наблюдение

IP Fisheye камера 12 МPixel IPC-EBW81200

IP Fisheye камера 12 МPixel IPC-EBW81200

IP система за видеонаблюдение

IP система за видеонаблюдение

IP куполна камера 8 МPixel

IP куполна камера 8 МPixel

IP водоустойчива камера 8 МPixel

IP водоустойчива камера 8 МPixel

IP куполна камера 2 МPixel

IP куполна камера 2 МPixel

HDCVI булет камера 1.3 МPixel

HDCVI булет камера 1.3 МPixel

Видео на 360 градусова камера Dahua

  Вашето име (задължително):

  Вашият телефон (задължително):

  Запитване (задължително):

  Предимството на мрежовите устройства пред аналоговите

  CCTV моделите в охранителна система вече са остарели варианти. Макар че са на по-висока стойност от тях, безжичните варианти осигуряват по-обхватна, гъвкава и качествена защита за обект. Фирмата ни специалист с дългогодишен опит в проектиране на системи за контрол на достъп и конфигурации за наблюдение. Затова съветваме клиентите си да заложат на високотехнологичните мрежови камери за наблюдение, за които твърдим със сигурност, че ще предоставят най-ефективната защита на открити и закрити пространства, независимо от площта им.

  Тези вариации имат определени преимущества пред стационарните аналогови модели. Мобилната им структура осигурява по-висококачествено проследяване на събития. Интелигентното управление и опцията за преглед на записите от разстояние чрез мобилно устройство, спестява време, физически ресурси и средства при охраната на частни и обществени сгради. Безжичните модели разполагат и с още няколко позитивни характеристики.

  Интелект

  горещи зони

  Най-новите модели при записващо-наблюдателните устройства предлагат разнообразие от иновативни решения, засягащи качеството на изображение, обхватът на запис и интелигентни функции, улесняващи охранителите. PTZ моделите (Pan, Tilt, Zoom) са типичен пример за модерно решение за наблюдение и заснемане. Те проследяват и снимат, едновременно осъществявайки  движения във вертикален и хоризонтален радиус. Функцията им да увеличават засеченият в движение обект до 12 пъти, осигуряват на охраната най-детайлната информация, предоставяна от камера.

  Тези модели не се нуждаят от време, за да анализират кадрите си, защото това се случва още преди заснемане на кадър. PTZ устройствата са с вграден интелигентен датчик, който подава сигнал към обектива само при отчетено движение или нередност. Те отстраняват проблемът с “празни“записи, както и необходимостта от постоянно вторачване в мониторите, което на практика е невъзможно. Хард дисковете на видеорегистраторите съдържат единствено ценна информация, която се преглежда изключително бързо и лесно.

  Автономност на захранване

  Окабеляването е сложната и досадна част от монтажът на мрежа за видеопроследяване. Безжичните устройства разрешават този проблем с PoE кабел, който им предоставя най-ценните качества на съвременна видеокамера – автономност. Спестяването на значителни финансови ресурси за кабелни системи, адаптери, монтажни инструменти и професионална услуга, също не бива да се подценява.

  IP устройствата разполагат с Input/Output порт. Той осъществява връзка с цялостно изградена система за проследяване и съответната платформа за видео управление – Milestone Systems – The Open Platform IP Video Software и Gentec – Omnicast са подходящи примери. Така изградената конфигурация допуска обвързване с други  системи като ОВК (отопление, вентилация, климатизация), осветление, контрол на достъпа, банкомати, портални системи и др.

  По-висока резолюция

  ip камери с висока резолюция

  Безжичните устройства предлагат оптимално качество на видеосъдържание. То се съхранява в точният формат, в който е създадено – изображенията се цифровизират еднократно и конвертиране не е необходимо. Те се отличават и с изключително висока резолюция за охранителен компонент – заснемат образ с над 16 пъти по-голяма разделителна способност, и предлагат двойно по-широк периметър на работа.

  Това означава значително повишено количество заснети обекти и детайли. Идентификацията на лица, влезли в кадър, е лесна, защото се разкриват всичките им детайли. За справка – аналоговите камери са способни на резолюция само до около 0,4 мегапиксела.

  HDTV технологията усъвършенства няколко пъти качеството на картината. Сравнен с аналоговите възможности, той осигурява до пет пъти по-висока резолюция. Мрежовите записващи устройства с HDTV стандарт осъществяват прогресивно сканиране – то постига перфектна цветова прецизност и точни параметри на изображения – способността на тези модели да заснемат обекти в движение е широко известна. Прекрасната картина определя и леко повишените при безжични мрежови камери цени, в сравнение с други модели записваща техника.

  Възможност за наблюдение от всяка точка на света

  Удобството от дистанционно управление и контрол при огромни разстояния е основна причина, поради която потребителите са предпочитат цифрови записващи модели за охрана на дом, офис, фирмен обект или друга своя собственост. Инсталирането на специално мобилно приложение е достатъчно, за да се възползват от свръхмодерните опции на тези охранителни устройства.

  Сензорният екран се превръща в монитор, където се прожектира запис от охраняваният обект в реално време. Тази възможност създава спокойствие и увереност, към които модерният човек се стреми усилено. Тя е и още една причина за повишените при IP камери за видеонаблюдение цени.

  При изграждането на системи за видеонаблюдение, нашата компания все по-често използва IP камери или така наречените камери, базирани на интернет протокол. Камерата за IP наблюдение заснема видео и преобразува видео потока в цифров формат, използвайки мрежов протокол, който осигурява маршрутизиране на пакети.

  По същество IP камерите са камери за видеонаблюдение плюс мини-компютър. Състоят се от матрица, обектив, централен процесор, процесор за обработка, процесор за компресия и мрежови интерфейс. IP камерата транслира видео сигнала към записващо устройство (сървър), персонален компютър (ако е наличен подходящ софтуер) или към облак. С тази технология имате възможност да следите и контролирате системата за наблюдение през мобилно устройство от всяка точка на света.

  Част от нашите доволни клиенти

  ✅ Какво представлява IP камерата❓

  IP камерата представлява дигитално устройство, което предава компресиран видеосигнал в цифров вид (H.264, H.265, MJPEG, MPEG2000) чрез Ethernet мрежа. Разделителната способност на изображението е ограничена само от матрицата, инсталирана в камерата, възможностите на вградения процесор за обработка на видео данни и честотната лента на LAN. В момента най-широко използваните камери са Full HD 1920×1080 (2Mpix). Предлагат се камери с разделителна способност 4K (8Mpix) и повече.

  ✅ Каква е степента на защита на IP камерите❓

  Степента на механична защита, осигурена от корпуса на камерата, е класифицирана в съответствие с международния стандарт (IEC Publication 529, Cenelec HD 365). При избора на такова оборудване и определяне местоположението на инсталация е много важно да се осигури съответната степен на защита от външни влияния, необходима на съответното устройство.

  ✅ Каква е практиката на вашата компания при повреди и нужда от допълнителни настройки❓

  За разлика от многобройните търговци, предлагащи мрежови камери на свободния пазар, нашата работа не се ограничава само до продажба на системи за видеонаблюдение. Всяка система, изградена от нас подлежи на професионална поддръжка в периода на експлоатация. Когато възникне повреда в работата на някоя от камерите или друг компонент на системата, просто ни се обадете. Технически екип на фирмата ни ще ви посети и ще извърши нужните корекции.