Турникет T230 HG20 Single

Турникет T230 HG20 Single

T230 HG20 Single е моторизиран турникет от серията М. VIP Slim Gate на турската компания Makim. Предназначен е да служи като интериорно решение за регулиране потока на преминаване в сгради с различен статут – министерства, административни и офис сгради, банки, учреждения, обществени транспортни центрове (гари, летища) и др.

Корпусът на Т230 е изработен от неръждаема стомана AISI 304 с дебелина 1,5 мм, към който е интегрирано плексигласно стъклено крило, което може да се изработи по желание от армиран стъклен материал. На горния капак на контролното табло има LED индикатори в червено и зелено, указващи посоката на преминаване. По избор на крилата е възможно да се добави фирмено лого.

Електронните платки са проектирани от квалифицираните инженери на Makim, което позволява работа на системата в различни режими и в комбинация със специалния програмируем логически контролер (PLC). Моторизираният портал работи двупосочно, като посоката се задава от потребителя чрез настойките на контролния панел.

За обекти с ограничен и контролиран режим на преминаване е лесно да интегрират съоръжението за съвместна работа с всякакъв вид системи за контрол на достъпа, използващи картови четци, биометрични терминали, дистанционно управление или бутон. Свързването е максимално улеснено посредством така наречения „сух контакт”.

След като се предостави право на достъп, T 230 HG20 Single ще се отвори автоматично на 90 ° ширина. Крилото остава в отворено положение за 15 секунди, след което се затваря и се заключва отново. Това време на  изчакване в отворено положение може да се промени от настройките на програмируемия контролер.

Турникетът с единични стъклени крила е особено подходящ за хора с увреждания и VIP цели, ето защо се препоръчва той да се използва заедно с трираменния турникет на Makim или с друг HG портал, с който да се осигури зона за преминаване за основния човешки поток.

Съоръжението предлага всички изискуеми мерки за безопасност. Крилата се отключват автоматично при прекъсване на захранването, така че да може да се преминава свободно и в двете посоки, с цел бърза евакуация на хората в случай на опасност. С добавяне на резервно аварийно захранване (батерия), турникетът ще поддържа стандартен режим на работа при прекъсване на електроподаването.

Спецификации:

 • Контрол/ оперативно напрежение / работа: 24VDC + -% 20
 • Консумирана мощност: 30W
 • Тяло: Корпус от неръждаема стомана
 • Работна температура: – 10 ° C – + 50 ° C
 • Размери (тяло): Ø 170 x1000 mm
 • Размери (крило): 600 мм
 • Дебелина на стъклото: 10 мм
 • Тегло: 35 кг
 • Заключване: с 24 V DC електромагнитна спирачка
 • Контрол: 24 V DC електрическа контролна платка с функция за програмиране
 • Монтаж: Лесен и бърз монтаж посредством специален постамент
 • Led индикация: Зелен и червен светодиоден индикатор

Имате нужда от помощ при избора и монтажа на турникет за контрол на достъпа? Свържете се с нас!

  Вашето име (задължително):

  Вашият телефон (задължително):

  Запитване (задължително):