Турникети – сигурност за вашия офис

Къде е удачно да се използва турникет?

Ние от V-MAXProtect предлагаме огромно разнообразие от системи за сигурност, като наред с тяхната продажба осигуряваме също монтаж и поддръжка на предоставените от нас системи, механизми и съоръжения. Нашите продукти и услуги се използват както от частни, така и от обществени и корпоративни клиенти.

Турникети на топ цени

Използването на турникети за контрол на достъпа осигурява повишено ниво на сигурност в обществени и бизнес сгради.

Системите за контрол на достъпа, които предоставяме са отлично решение при охрана и контрол на сгради и открити пространства с обществен достъп и значение. Една от най-масово използваните автоматизирани системи в обекти, в които е съсредоточен голям поток от хора е така нареченият турникет.

Той осигурява перфектен контрол на достъпа над посетителите на обекта, тъй като позволява преминаването на само един човек за определен времеви цикъл. Една от разновидностите му е и по-пироко популярният в метрото например турникет трипод.

Защо използването на турникети е подходящо решение за обществени и офис сгради?

Автоматизираната система турникет, особено когато към нейното управление е включен и четец за карти, система за издаване на билети или дистанционен бутон дава възможност за строг контрол над потока от хора, преминаващ през даден обществен обект.

Системите за контрол тип турникети са изключително подходящо средство за контролиране и проследяване на хората, преминаващи през места с обществено значение, като магазини, административни сгради, паркове, спортни съоръжения и други.

Турникет трипод за сгради

Трипод се използва на обществени места с интензивен, но неоторизиран предварително поток от посетители, като метро например.

Турникетите позволяват автоматизирана продажба на билети в обществени места с платен достъп, като гари, станции на метро, увеселителни паркове и стадиони. Тази система за контрол на достъпа се въвежда все по-масово и в големи производствени помещения, като заводи и цехове, където се налага проследяване на часовете, които служителите са прекарали на своето работно място в контекста на контрола на работното време.

Защо да изберем V-MAXProtect?

Ние предоставяме не само най-високотехнологичните съоръжения на преференциални цени, но и съвместими с тяхното използване допълнителни системи, като четци за карти за достъп, системи за издаване на билети, четци на биометрични данни или дистанционни бутони. Това дава възможност да се съобрази системата с конкретните нужди на охраняваният обект и така да си гарантирате най-ефективната защита.

Освен продажба на самите продукти, V-MAXProtect предлага и цялостно изграждане и поддръжка на предоставените от фирмата съоръжения. Така можете да разполагате с най-добрата възможност да използвате пълноценно и дългосрочно своята система за сигурност.

Нашите клиенти получават експертна консултация, за да могат да изберат най-подходящото и адекватно решение според конкретните нужди на обекта. Всички системи за сигурност от V-MAXProtect се предлагат освен с консултация и с изграждане и поддръжка на съоръженията и апаратурата, за да можем да предоставим индивидуално и съответно най-доброто решение на отлична цена на всеки клиент имащ нужда от турникети за контрол.

Вашето име (задължително):

Вашият телефон (задължително):

Запитване (задължително):

Къде най-често се налага използване на трираменни бариери, като метод за контрол на достъпа?масивен турникет

По наблюдение на много работодатели, ефективността на служителите се повишава драстично след въвеждане в експлоатация на система за контрол на достъпа, включваща турникет. Особено в производствените предприятия и държавните учреждения, където системата е обвързана с програма за отчитане на работното време, данните показват повишаване на дисциплината и максимален престой на служителите на работните им места.

Днес дори едно малко предприятие може да си позволи да закупи и монтира бариера тип турникет на изгодна цена, с което не само ще повиши ефективността на своите служители, но и ще намали драстично разходите, които повечето фирми влагат в наемането на жива охрана. Една модерна система за контрол на достъпа от типа турникет трипод, дори когато е закупена на ниска цена е много по-ефективна от дори най-лоялния служител, защото не може да бъде манипулирана и лесно обезвредена.

Съвременните турникети намират широко приложение и на места, където паркирането е забранено или нежелано. Все повече собственици на имоти в оживените градски райони прибягват до тази мярка, за да защитят своята територия. Спирането пред гаражи или търговски обекти е често срещано явление, водещо до сериозни конфликти, които могат да бъдат лесно избегнати с монтирането на антипаркинг бариера от този тип.

Кои са най-често срещаните притеснения?

Непознаването на този тип системи за контрол на достъпа създава сериозни притеснения, относно тяхното въвеждане в употреба в по-малки частни обекти – търговски помещения, паркинги, входове на хотели, увеселителни заведения, офис сгради и др. Докато всички сме свикнали ежедневно да преминаваме през различни като размер и функции турникети, то използването на такива в частни обекти все още не е застъпено сериозно, поради някои погрешни схващания, относно тяхната работа.

Нека разгледаме част от притесненията, свързани с въвеждането в експлоатация на трираменен турникет от типа трипод.

Скъпи като съоръжения и поддръжка

Това е първият мит, който заблуждава голяма част от хората, нуждаещи се от ефективен контрол на достъпа. Истината е, че дори най-модерните като функции турникети не са толкова скъпи, че да затруднят финансово която и да е стопанска организация. Техен допълнителен плюс е, че с времето свиват драстично нерентабилните разходи за неефективни методи на охрана и контрол на преминаващите.

Поддръжката на една такава бариера не изисква сериозни финансови средства, особено ако се използва качествена и добре изработена система, която се експлоатира съобразно правилата. Инсталирайки такъв тип бариера на входа на вашия обект, вие си осигурявате надеждна система за контрол, която консумира минимално количество електроенергия и няма да се нуждае от ремонт или подмяна в следващите поне 10 години.

Забавяне на потока от преминаващи

нискоенергиен турникетИзцяло погрешно е схващането, че едно механично препятствие, каквото е турникетът би забавило преминаването през охраняваната или контролирана зона. Съвременните системи от този тип разполагат с пропускателна способност – до 45 души в минута. През това време преминаващите лица могат да се идентифицират или да извършат плащане, в случай че достъпът до обекта става чрез самотаксуване.

Предимството на този тип бариери се състои в това, че гарантират преминаване на само едно лице през дадения времеви участък. Това спира безконтролния наплив на голяма група хора, което може да бъде проблем както за сигурността в обекта, така и за безопасността на самите преминаващи. За хората, които търсят бързина, системата няма да предизвика затруднения.

Ограничаване на преминаването в случай на аварии

Това със сигурност е мит, който ние от V-MAX Protect държим да опровергаем. Всяка бариера от типа турникет разполага с независимо захранване и има възможност да бъде изключена, в случай на аварии, с цел да се осигури бързо извеждане на хората от помещението. При прекъсване на електричеството работата на системата няма да бъде възпрепятствана, докато в случай на пожар или друго бедствие ще се гарантира бърза евакуация на всички присъстващи.

Част от нашите доволни клиенти

Турникети
5 (100%) 2 оценки