Контрол на достъпа с чипове за асансьори в жилищни и обществени сгради

V-MAX Protect е фирма, специлизирана в продажбата, изграждането и поддръжката на високотехнологични, специализирани системи за сигурност, контрол и наблюдение. Нашият унифициран продукт включва всеки един аспект от създаването на максимално ефективна система за сигурност, така че на нашите клиенти да не се налага да търсят допълнителни услуги, касаещи експлоатацията на избраната от тях охранителна система.

Въвеждаме в експлоатация и инсталираме системи за контрол на достъпа за асансьори в бизнес сгради, училища, жилищни комплекси. Системата е гъвкава и дава много възможности за управление на посетителите посредством чипове за асансьори.

asansiori-kontrol

Тъй като асансьорите са едни от местата, в които най-често се наблюдава пробив в охраната на жилищни и обществени сгради, ние сме се погрижили да осигурим сто процентова сигурност и в тези, така важни и необходими съоръжения. Нашите системи за контрол на достъп за асансьори са предназначени за:

 • Бизнес сгради
 • Училища
 • Жилищни комплекси
 • Административни сгради и публични учреждения
 • Сгради със специално предназначение
 • Болници и др.

Какви системи ви предлага V-MAX Protect?

Предлаганите от нас системи са различни като вид и принцип на действие, но всяка една от тях е достатъчно гъвкава и ефективна и дава отлична възможност за ограничаване достъпа на случайни и нежелани посетители в сградите със специално предназначение. Благодарение на изградените от нас системи, всяка сграда се превръща в недостъпно за случайни посетители място и по този начин се елиминират всички възможности за посегателства над собствеността и хората, пребиваващи в тях.

Ние използваме последните разработки в сферата на сигурността, като конкретно в защитата на асансьори предоставяме отлични възможности за контрол на достъпа до тях, посредством уникално кодирани чипове за асансьор, съвместими с различни видове електронни четци за карти или биометриметрични данни, електромеханични, електрически брави, магнити и ключалки. С помощта на изградените от нас системи може да се упълномощи достъпа единствено на изрично оторизирани да присъстват в сградата лица.

Използваме продукти на доказани в областта на сигурността производители, което, наред с професионалното изграждане и поддръжка на системите ни позволява да дадем пълна гаранция на своите клиенти, че предоставената от нас система функционира перфектно, осигурявайки, така важното и търсено от тях спокойствие.

Система за осигуряване контрол на достъпа с чип за асансьор

Системата се състои от четец, монтиран на предната част на асансьорното табло. Четецът е малък, солиден, добре конструиран и се монтира здраво в асансьорното табло. Всеки четец може да бъде програмиран да разпознава до 65 000 различни чипа. Всеки чип е уникално кодиран, което позволява потребителските етикети да се добавят или премахват от системата по всяко време.

Aсансьор с контрол на достъп - чип за асансьорГолемината на чипа за асансьор е с размер на дистанционно за автоаларма и няма батерии или бутони. Те са изработени от пластмасова плочка с вграден пасивен електронен код  и могат да бъдат окачени на всеки ключодържател.

Когато потребителят иска да ползва асансьора, е необходимо да доближи чипа до предната част на четеца. Светлинен индикатор ще извести, че кода е приет, бутониерата се активира и потребителят може да продължи с натискането на желания етажен бутон. След няколко секунди светодиода изгасва и бутоните за повикване се деактивират.

Системите за контрол на достъп за асансьор с чип, които V-MАX PROTECT ви предлага са изключително удобни и надеждни и притежават още няколко предимства:

 • Външни хора не могат да ползват асансьора, освен ако вие не ги поканите с вашия личен чип.
 • Възможност за управление с дистанционно управление.
 • Широко приложение – хотели, административни сгради, жилищни блокове и др.;
 • Съвместимост с различни видове електронни, електромеханични, електрически брави, магнити и ключалки;
 • Лесно и бързо препрограмиране на картите и чиповете за достъп;
 • Памет за събития (в зависимост от модела на системата);
 • Отделни етажи на сградата могат да бъдат обезпечени чрез инсталиране на безконтактен четец в асансьора – по този начин може да се упълномощи достъпа само на изрично оторизирани лица до конкретни етажи.

Системата за контрол на достъп с чип за асансьори е иновативна и съвременна – няма механични части или батерия. В случай, че чипът бъде изгубен или откраднат може лесно да се деактивира, изтрие от паметта и да се активира нов такъв. Активирането или деактивирането на чип се извършва своевременно от специалистите на V-MАX PROTECT.

Тази система за контрол на достъпа за асансьори с чип е предназначена за една асансьорна кабина и отговаря на всички нормативни уредби за използването й в жилищни сгради и офиси, както и на стандарта ISO 9001:2008.
Предимството на предоставените от нас системи се състои в:контролер за асансьори

 • Възможност за управление от дистанция
 • Широко приложение във всички жилищни и обществени сгради
 • Съвместимост с различни по вид електронни, електромеханични, електрически брави, магнити и ключалки
 • Лесно и бързо препрограмиране на картите и чиповете за достъп
 • Запаметяване на събития, в зависимост от модела на системата
 • Отделни етажи на сградата могат да бъдат обезпечени чрез инсталиране на безконтактен четец в асансьора.

Вашето име (задължително):

Вашият телефон (задължително):

Запитване (задължително):

Защо да въведете подобна система?

Всеки асансьор осигурява бърз и лесен достъп до различните етажи и помещения в една сграда. Независимо от нейното предназначение, това я прави много уязвима при проникване на лица със съмнителни и незаконни намерения. Асансьорът дава изключително удобство, пестейки време и усилия при достигане на високите етажи на сградата, но той може да се окаже и пробойна, през която ще проникнат много проблеми.самостоятелен rfid

Въвеждайки в експлоатация една ефективна система за контрол на достъп до асансьора с чип или чип карта,
вие решавате кой може да използва съоръжението и на кого тази услуга ще бъде отказана. Това е важно както за сигурността на обекта, така и за дългата експлоатация на асансьора, тъй като е известно, че случайните посетители се отнасят много по-небрежно и грубо, отколкото лицата с оторизиран достъп.

V-MAX Protect предлага индивидуални решения при системите за контролиран достъп за асансьори, които ще покрият всички нужди и бюджети на клиентите. Ние предлагаме и въвеждаме в експлоатация заключващи системи с чипове за асансьори за скрит и открит монтаж, подходящи за жилищни, административни и търговски сгради, като и за болници, училища и други обекти с контролиран или ограничен достъп.

Една заключваща система с чип за асансьор за открит или скрит монтаж представлява:

Електронна RFID система за електронни чипове за скрит/открит монтаж, с която могат да се управлява електрически насрещник , електрическа брава , елекромагнит или друг вид електронно заключване. Тя се активира посредством персонален чип или чип карта и позволява спиране и пускане на чиповете с дистанционно, без да е необходимо физическо присъствие на чипа.

Системите от този тип са придружени от:

 • Контролер
 • Захранване
 • Окабеляване

Модерните системи за контрол на достъпа с чип позволяват идентификация на около хиляда индивидуални чипа или чип карти, както и бърза промяна на предварително въведените данни. По този начин може да се отнеме достъп до асансьора или да се делегира такъв без да е необходимо наличие на индивидуалния чип на всяко лице.

Как функционират?

За да се осигури ефективен контрол на достъпа до асансьора се въвежда електронна система при която се ползва електронно заключване на вратата или бутониерата на съоръжението. Всяка чип система за асансьор може да бъде свързана с електронната брава на входа, така че лицата с осигурен достъп да използват един общ и по-удобен електронен ключ.

Системата дава възможност асансьорът да се управлява като се програмира достъпът на строго определени лица, като техните ключове – чипове или карти се въвеждат в програмата. По този не всички обитатели или служители на една сграда имат право на достъп до съоръжението, дори когато разполагат с електронен ключ за входната врата.

Повечето системи с чипове за асансьор съдържат:

 • Електронна централа
 • Електронен четец и мастър чип
 • Електронни ключове с чип – броят се определя според броя на лицата с осигурен достъп

контрол за асансьориМодерните системи за контрол на достъпа за асансьор могат да работят с до 1000 електронни ключа с чип, като в паметта на системата могат да се запишат над 4000 събития. Информацията се складира по хронологичен ред и може да бъде изискана по всяко време с въвеждане на дата и час за всяко конкретно събитие.

V-MAX Protect предлага най-удобните за управление и защитени срещу вандалски прояви системи за контрол на достъпа с чипове за асансьори в София. Ние използваме едни от най-интелигентните системи, които умело блокират всички опити за повикване и използване на асансьора от неоторизирани лица. Електромагнитната ключалка не може да бъде манипулирана нито чрез сила, нито чрез други електронни устройства.

Електронните ключалки на използваните от нас чип системи са включени към независим енергиен източник и преминават към аварийно захранване при всяко прекъсване на електричеството. Системата подава алармен сигнал при повреди и записва всички събития в собствена памет, която също е енергийно независима. Програмирането при тези системи е лесно и става с помощта на мастер чип, за да се осигури гъвкаво управление и пълен контрол на достъп до асансьора.

Част от нашите доволни клиенти

Контрол на достъпа за асансьори
5 (100%) 1 оценки