Целта на повечето бутафорни камери е да послужат за превенция на престъпления или неетични постъпки. С тях се постига един много важен психологичен ефект – елиминира се чувството за безнаказаност у нарушителите, като се създава илюзията, че мястото, където са поставени се наблюдава и охранява денонощно.

Кои са предимствата на фалшивите камери?

фалшиви камериНека не се заблуждаваме – една бутафорна камера няма да ви окаже никаква помощ при реално извършено престъпление. Вие няма да можете да видите лицата на нарушителите, както и от къде са проникнали, какво е времето на техния престой в обекта, какъв е техният брой и последователността на техните действия – все неща, които в най-лошия случай ще ви покажат кои са незащитените точки във вашия имот и как да повишите тяхната защита.

Предимството на бутафорните камери се състои преди всичко в ниската им цена. Те се предлагат на символични цени, спрямо стойността на ефективните видеокамери, а в същото време са разработени така, че да изглеждат като абсолютно истински. Фалшивите камери за наблюдение, предлагани днес имат дори някои функции, притежавани от реалните.

Като допълнителен техен плюс можем да посочим и лесното им използване. За да ги поставите на стратегически места не е необходимо да ползвате услугите на специалист, който да ги монтира, свърже и настрои за работа. Дори няма нужда да влагате допълнителни средства за окабеляване и записващо устройство.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Какви са техните възможности?

Както вече споменахме, бутафорните камери имат за цел да заблудят нарушителите, а това означава, че те са максимално сходни с ефективните по отношение на визия и поведение. Повечето модели се предлагат заедно със стойка за монтаж, както и с фалшив кабел, който да създава впечатление, че са свързани и работят. В специализираните магазини ще откриете дори модели за външен монтаж, отговарящи визуално на истинските камери с такова приложение. Те се различават по металния корпус и масивното си тяло.

Много предпочитани са фалшивите камери със светлинен индикатор и сензор за движение. Това са моделите, които могат да заблудят дори по-опитните нарушители, тъй като индикаторът дава сигнал, че камерата е включена и работи, а сензорът за движение я кара да се движи в различни посоки, при всяко преминаване на хора в обсега на наблюдение.

Тези работни опции на бутафорните камери се поддържат от батерии, така че не се налага да свързвате всяко устройство към електрическата мрежа. Всъщност, това ви позволява да ги използвате дори на места, където няма електричество, като земеделски имоти, оранжерии, пчелини и др. Някои от по-скъпите модели разполагат с вграден соларен панел, който осигурява постоянен заряд на батериите, така че да не се налага да ги подменяте често. Това е отлично решение за камери, монтирани на голяма височина или на трудно достъпни места.

Защо много хора ги използват?

Истината е, че голям брой хора използват бутафорни камери и това се дължи на тяхното ефективно въздействие върху потенциалните нарушители. Не всеки разполага с ресурсите, нужни за използване на ефективно видеонаблюдение, а и не всеки смята, че такова му е необходимо. С един или няколко фалшиви модела можете да постигнете чудесни резултати, стига обаче да нямате работа с опитни и силно мотивирани нарушители.