видеонаблюдение в транспортни средстваОбщественият транспорт е изправен пред сериозни предизвикателства по отношение на безопасността на пътници и водачи. Много правителства и асоциации на превозвачите издават разпоредби, изискващи монтирането на средства за мобилно видеонаблюдение в транспортните средства, с което да се гарантира сигурността на хората.

Наредбите засягат обществения транспорт, училищните автобуси и фирмени ванове. Компанията HIKVISION предлага едни от най-добрите решения за този отрасъл на стопанския живот. В следващите редове ще разгледаме какви са възможните решения за наблюдение в обществените транспортни средства. Каква е конфигурацията на системата и какви са ползите от избора на добър доставчик на този вид охранителни системи?

Примерна конфигурация за градски транспорт

Инцидентите в градския транспорт, включващи престъпления и сцени на насилие, особено в автобусите, мотивираха властите в страна като Аржентина да предприемат стъпки за повишаване на сигурността в градската транспортна система. Един от възможните варианти е повишаване на полицейското присъствие, но той изисква сериозен разход на финансов и човешки ресурс.

Камерите за видеонаблюдение HIKVISION, разработени специално за охрана на превозни средства са не само по-рентабилно, но и по-ефективно решение. Във всеки автобус се монтират три охранителни камери:

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ
  • Една от тях е монтирана над шофьорското място и се фокусира върху пътниците, които се качват и слизат от автобуса;
  • Втората се монтира в близост до шофьорската седалка и се насочва към задната част на автобуса;
  • Третата се монтира в дъното, над последния ред седалки, като обективът ѝ е насочен към предната част на превозното средство.

Всяка от камерите може да записва не само видео, но и аудио сигнал. Камерите са свързани към NVR устройство, с капацитет на съхранение на записите в рамките на 45 дни и възможност за преглед. Заснетите кадри са достъпни за дистанционен преглед от всеки един от терминалите. Два от терминалите се намират в аварийния диспечерски център (112), два са в центъра за градска мобилност, а останалите се експлоатират от фирмата, собственик на обществените превозни средства.

Кадрите от охранителните камери се следят от оператор в реално време и при нужда се изпраща екип, който да реагира на възникналия инцидент. Едни от най-добрите устройства за видеонаблюдение на пазара са тези на HIKVISION. До момента в различни страни по света са инсталирани стотици хиляди видеокамери на марката.

Сред тях са мобилните модели на марката IPC DS-2CD6510D и IPC DS-2CD6520D-10, както и NVR DSM 7508 HNI / GW / WI мрежови видеорегистратори. Една от причините да се избере Hikvision за почти всеки такъв проект е широкият спектър от висококачествен хардуер за видеонаблюдение, който марката предлага.

Екипът за развитие на бизнеса и отдел за обслужване на клиенти на компанията отговаря на въпроси относно продуктите в минимални срокове и предлага полезни насоки при избора и инсталирането на камери и мрежови видеорегистратори. От значение е също изборът на местен дистрибутор на решенията на компанията, който предоставя индивидуални технически решения, наред с конфигурирането и инсталирането на 3G и 4G мрежите във всяко превозно средство.

Терминалите за наблюдение разчитат на наличните 3G мрежи. Тази широкомащабна мрежа позволява висококачествено аудио и визуално поточно предаване от автобусите до съответните станции за наблюдение. Фирмата, интегрирала системата за видеонаблюдение управлява цялата техническа поддръжка на място, включително извършва превантивна поддръжка за отделни видеокамери, терминали за наблюдение и всякакви нови компоненти.