Разработките при видеонаблюдението повишават значително възможностите за охрана и контрол в различните обекти. Пазарът предлага безброй решения под формата на охранителни камери, част от които са и мрежовите термокамери, отличаващи се с невероятно висока ефективност при откриване на нарушители в охранявания периметър. Този клас видеокамери са безупречни там, където всички останали разработки се затрудняват или напълно се провалят.

Кое е различното при термокамерите?

термокамераОсновна разлика между термокамерите и всички останали охранителни камери е способността им да улавят собственото топлинно излъчване на различни обекти – хора, животни, превозни средства без да използват допълнително осветление. Благодарение на тази си функция, температурно чувствителните камери са освободени от нуждата да осветяват охраняваната зона, с което се намаляват разходите за електричество в процес на тяхната експлоатация.

Покривайки IR спектър от 7-14 микрона, термокамерите са способни да извършат видео детекция на много по-големи разстояния от обикновените камери или тези с инфрачервена подсветка. Така например, камерите, оборудвани с IR светодиоди имат до 50-100 метров обхват, докато мрежовите термокамери, в зависимост от обектива могат да извършат видео детекция на разстояние, достигащо 3 км.

Друга разлика виждаме в начина им на свързване и работа. Тъй като не се нуждаят от осветяване на охраняемия периметър, термокамерите позволяват да се спестят средства за окабеляване и захранване, а в същото време са най-ефективни през тъмната част от денонощието и при неблагоприятни атмосферни условия като дъжд, мъгла и обилен снеговалеж.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Възможност за безупречен видео анализ

Термокамерите имат вграден софтуер за интелигентен видеоанализ, отразяващ целия диапазон на температурните полета в наблюдавания периметър. По този начин, независимо дали обективът на камерата улавя нарушители или не, системата анализира изображенията, получени от матрицата на камерите и метаданните от температурните полета, за да може да идентифицира всякакви обекти със собствено топлинно излъчване.

Системите за видеонаблюдение, използващи термокамери имат интуитивен интерфейс, позволяващ да се извършат лесно различните настройки за управление и анализ. При предварително програмиране, камерата може да регистрира оставени предмети, влизане/излизане от охраняваната зона, преминаване през граничен периметър и т.н.

С помощта на термокамери могат да се охраняват изключително големи по площ открити пространства при абсолютно всякакви условия и със значително по-малко средства. Огромно предимство на този тип камери е възможността изображението и резултатът от видео анализа да бъдат предадени по Ethernet, както и способността им да работят без собствено отопление на открито при температури до -40˚С.