видео наблюдение на жилищен входПазарът днес предлага безброй решения за видеонаблюдение на жилищен вход. Дали това ще бъде входът на еднофамилната ви къща, вила, блок или кооперация, вие имате възможност да си осигурите допълнителна защита срещу кражби и вандалски прояви, като използвате някоя от системите за видеонаблюдение, предлагани на пазара. Тук ще се спрем на три основни варианта за наблюдение на входа, като уточняваме, че ще трябва сами да изберете модела и възможностите на съответната система.

  1. Скрито видеонаблюдение

С монтирането на скрита камера около входа на своето жилище, си осигурявате предимството да заснемете лицата на нарушителите. Престъпниците имат достатъчно познания и опит да отбелязват наличието на камери и да ги направят напълно безполезни, като ги елиминират по някакъв начин или чрез маскировка, която ще направи невъзможно тяхното разпознаване дори ако записът е с отлично качество. Добре е да използвате камера с възможност за аудиозапис, за да увеличите опциите за идентификация чрез гласово разпознаване.

  1. Фалшиво видеонаблюдение

Веднага правим уточнение, че този метод е всъщност опит за превенция на нарушения, а не реално и ефективно видеонаблюдение. Много собственици на къщи и апартаменти решават да използват бутафорни камери за видеонаблюдение на жилищни входове, залагайки единствено на ефекта от тяхното присъствие. Предупреждаваме, че макар и доста изгоден като финансова инвестиция, този метод е напълно безполезен при реално престъпление, тъй като ви лишава от възможност да видите не само лицата на нарушите, но и начинът, по който са извършили злодеянието.

  1. Видеодомофонна система

Съвременните видеодомофони са отлично универсално решение за охрана на еднофамилни и многофамилни жилищни сгради. На пазара на охранителна техника ще откриете голям брой разработки с много висока функционалност, които, освен останалите си функции, ще ви предложат и възможност за видеонаблюдение на зоната около входа.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Част от предлаганите модели разполагат с до 5 мегапикселови HD видеокамери и възможност за нощно наблюдение и запис. Една такава видеодомофонна система ще ви помогне не само да комуникирате с посетители и да управлявате електромагнитното заключване за входна врата, но и да виждате голям периметър от пространството около входа. Качествените разработки разполагат с опция за автоматичен запис при детекция за движение и възможност за съхранение на записите.