Независимо дали е етично, законно или морално, видеонаблюдение на работното място се извършва от все повече родни работодатели. Законът посочва, че такова не може да бъде проведено без знанието и изричното съгласие на наетия персонал, т.е. обектът на наблюдението, но е факт, че малко от собствениците на малък, среден и голям бизнес биха се съобразили с комфорта на своите служители, особено когато залогът са ценни фирмени активи.

В кои обекти служителите са най-често обект на наблюдение?

видеонаблюдение на работното мястоАко допреди по-малко от 10 години хората, работещи под зоркия поглед на видеокамерите бяха, служители в банки, административни служби и места с обществен достъп, като гари, летища, метростанции и паркове, то днес почти няма търговски обект и производствено предприятие, в което да няма действащо видеонаблюдение.

Целта на изграждането на видео охранителна система е да се предотвратят кражби и злоупотреби от страна на клиенти и служители, следователно всеки обект, в който съществува риск от подобни действия има пълното основание да разполага с качествена и ефективна видео охранителна апаратура. Днес камери за наблюдение са разположени в:

  • Търговски обекти;
  • Производствени предприятия и складове;
  • Обществени паркинги и гаражи;
  • Училища;
  • Болници;
  • Увеселителни заведения;
  • Детски площадки;
  • Спортни комплекси и съоръжения и др.

Кои са подходящите системи за наблюдение на служителите?

Днес на пазара се предлага невероятно разнообразие от системи за видеонаблюдение на работното място, вариращи като капацитет, качество и цени. Видът на охранителната апаратура се определя от целите на всеки конкретен обект, както и от неговата площ и предназначение. Логично е видеоохраната в един малък магазин да се различава като брой компоненти и възможности от тази в едно огромно промишлено предприятие.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Ето и няколко примерни системи, подходящи за различни по площ и приложение обекти:

HD система с две камери

Това е готова окомплектовка с две куполни камери, предназначена за вътрешен монтаж. Такава система е подходяща за наблюдение в малки търговски обекти и офиси и служи отлично за контрол на касовото пространство и персонала. Системата се състои от две куполни AHD камери и четириканален AHD видеорекордер с обем на хард диска – до 6 ТВ. Тази система позволява наблюдение от дистанция с подходящо iOS или Android устройство, както и опция за аудиосигнал чрез свързване на микрофон.

8 канална AHD система

Това е готова окомплектовка, подходяща за производствени предприятия, складове и търговски обекти с паркинг. Тя включва 4 броя куполни AHD видеокамери за външен монтаж с с вандало и влагоустойчив корпус със степен на защита IP66 и опция за нощно наблюдение, благодарение на 24 IR LED диода. В този сет са добавени и 4 броя AHD IR камери с 3D стойка за вътрешен монтаж, а също и 8 канален видеорекордер с възможност за наблюдение от дистанция с подходящо iOS или Android мобилно устройство, както и аудиовръзка при свързване на микрофон.

Система за видеонаблюдение с 8 варифокални камери

Една такава система е подходяща за наблюдение на големи пространства, складови и производствени бази, паркинги и др. Тя може да се използва не само за видеонаблюдение на работното място, но и за ефективна охрана на обекти с различно предназначение. Системата включва 8 вариофокални камери с обхват до 35 метра, предлагащи реални цветове в дневен режим на работа и висока светлочувствителност в нощен с метален вандалоустойчив корпус със степен на защита IP66. В комплекта е включен също 8 канален HD рекордер, позволяващ отдалечено наблюдение и администрация през интернет, както и опция за аудиозапис.