Видеокамери за разпознаване на лица и броене на хора HIKVISIONКомпанията HIKVISION е безспорен лидер в областта на системите за сигурност. Нейните специалисти се стремят непрекъснато да направят продуктите на марката по-съвършени и надеждни. Изкуственият интелект се развива активно в продуктите на марката, и именно той съществено ги отличава от обичайната рамка на охранителните системи.

Изкуственият интелект се използва активно за подобряване на работата по разпознаване на лица. Технологията е внедрена във видеорегистратори и камери за видеонаблюдение на китайската компания. С нейна помощ камерите могат бързо да анализират голям поток от хора, като идентифицират заплахи за общия ред въз основа на анализ на ситуациите, случващи се пред обектива.

Системата съхранява снимки на лица в базата данни, които впоследствие се сверяват и помагат да се идентифицират хора, застанали в обектива на видеокамерата. Това помага за откриване на криминално проявени, за гъвкаво конфигуриране на режима за достъп на посетителите до защитени съоръжения и за диференциране контрола на достъпа и реакцията в различни ситуации чрез самообучаваща се система за сигурност.

Как работи технологията Face Recognition на HIKVISION?

Революционната технология Face Recognition се основава на уникален самообучаващ се алгоритъм, разработен за охранителни системи – DeepLearning. Благодарение на него е възможно да се постигнат изключително точни резултати в сравнение със старите технологии. Чрез моделиране на невроните на мрежата, системата имитира работата на човешкия мозък.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Това означава, че оборудването не просто изпълнява възложената му функция, а се учи въз основа на определени ситуации, които възникват пред видеокамерата. Това помага за предотвратяване на различни ситуации в бъдеще. Процесът на самообучение може да протича на два принципа: от повърхностен до дълбок анализ; от първични атрибути до идентифициране на атрибутите на обект.

Тези два принципа позволяват незабавно да се разпознае човек в тълпата, като се свери информацията с тази в базата данни, при поискване на информация за конкретно лице. Важно е системата да демонстрира висока точност, дори ако външният вид на потребителя е претърпял определени промени – шапка, стареене, наличие на брада, мустаци и т.н.

Тази разработка на Hikvision предоставя следните възможности:

  • Идентифицира лицето на човек, определя възрастта и пола му;
  • Сравнява направената снимка на лицето с оригиналната снимка, съхранявана в базата данни;
  • Въвеждане на конфигурации от черни и бели списъци за посетителите на охранявани съоръжения;
  • Дава възможност за настройка на споделен контрол на достъпа;
  • Позволява заснемане на лицето на човек в условия на пряка светлина върху камерата или при лоша видимост.

Всички тези работни опции на революционната технология значително разширяват възможностите за повишаване на сигурността в определени обекти. Камерите за видеонаблюдение на марката, притежаващи такива функции, биха били особено подходящи за обществени места като летища, гари, административни сгради, училища, болници и др.

Продукти на HIKVISION, поддържащи Face Recognition

Технологията Face Recognition се поддържа във видеорегистраторите iDS-96000NXI-I16, iDS-6700NXI-I / 4F и видеокамерата iDS-2CD8426G0 / F-I. Ако трябва да осигурите надеждна защита на обект с малък размер, тогава камерата iDS-2CD8426G0 / F-I, която има двоен обектив, е напълно подходяща.

Използва се система за самообучение, а камерата е снабдена с мощен графичен процесор, който позволява незабавно да се идентифицира самоличността на посетител, като се направи снимка, сравните се с данните в паметта и се сканира потока от хора. Когато се открие лице, системата уведомява потребителя и задейства аларма.

Основните характеристики на iDS-2CD8426G0 / F-I включват:

Снимка на лице в 2-мегапикселова резолюция с възможност за изрязване на част от лицето за бърза идентификация. Съпоставяне в реално време на снимката на лицето до определено ниво на увеличение. Възможност за едновременна идентификация на до 30 души. Възможно е да се поддържат 3 бази данни за 90 000 изображения. Работи със софтуер iVMS-4200.

Когато потребителят трябва да приложи по-трудна задача с голям архив от моментни снимки в локално хранилище, трябва да се инсталира един от видеорегистраторите, които поддържат оперативната система DeepLearning – iDS-6704NXI-I / 4F, iDS-9632NXI-I8 / 4F или iDS-9664NXI -I8 / 4F. За да работи системата за разпознаване пълноценно, тя трябва да се свърже с подходящите видеокамери.

Ключовите особености на самата система за самообучение включват: Снимката се съпоставя в определен мащаб с данните от хранилището чрез 4 канала. Търсене на снимки в локално хранилище. До 4 устройства с DeepLearning функция могат да бъдат свързани. Поддържа 16 бази данни със 100 000 изображения. Уведомяване в реално време, подобряващо комфорта и безопасността. Работи със съвременен софтуер iVMS-4200.

Камери с лицево разпознаване Hikvision

IDS-2CD6026FWD-A / F Камера

Тази IP камера е снабдена със сензор 1 / 1.8 с CMOS сензор и може да заснема изображения до 2 мегапиксела. Има способност да поддържа цветно изображение дори при лоши условия на видимост. Използва механичен IR филтър, който се включва в пълен мрак. Видео изображенията се обработват в широк динамичен диапазон с 3D намаляване на шума и Defog, което подобрява нивото на яснота на изображението при обилни валежи.

Моделът се е доказал перфектно по време на работа на открито. Възможно е да се монтира специален защитен калъф. В допълнение към разпознаването на хора, камерата поддържа функциите: интелигентен анализ – промяна на рамката, детекция на нарушен периметър, движещи се обекти и т.н.

Камери DS-2CD7026G0-IS, DS-2CD7A26G0-IS (H) (Y) и DS-2CD7126G0-IS

Тези два модела са с висока точност и поддържат DeepLearning технология , така че могат да изградят своя собствена верига от действия въз основа на предварително получена информация. Тази възможност минимизира фалшивите сигнали, причинени от падащи листа, вятър или животни в охранявания периметър. Те са оборудвани с моторизирани лещи, което ви позволява да увеличавате и намалявате обектите.

Камерите IDS-2PT91x2IX-D / F и iDS-2PT91x2BX-D / F са пълноценни роботизирани системи, предназначени за проследяване и патрулиране, което ви позволява да покриете широк обсег на наблюдение, осигурявайки максимална сигурност на периметъра. Камерите са оборудвани с 1 / 2.7 ”матрица и CMOS сензор. Видеоклиповете се заснемат във формат 2 мегапиксела.

Двата модела са оборудвани с 10x оптично и 16x цифрово увеличение, което има функция за зуумиране – орлово зрение. Изкуственият интелект върши отлична работа за идентифициране на лица в обекти с големи потоци от хора и ситуации с интензивен трафик. Те ще бъдат идеално решение за големи обекти, които трябва да работят с голям архив от лица и да поддържат мащабни системи за видеонаблюдение, използващи DeepLearning камери.