видеодомофонни системиЕфективността си модерните видеодомофонни системи дължат на няколко важни предимства на домофона, които липсва при стандартното устройство. Основното при видеодомофонът е мониторът, който позволява визуална връзка с всеки посетител на обект. Едва след уверение, че човекът е очакван или добре познат гост, собствениците или упълномощен персонал, отварят  вратата и го допускат вътре.

Структура

Устройствата от модерен тип са безжични и се захранват чрез батерии. Още по-впечатляващо тяхно качество обаче е вградената камера, която обхваща различен периметър, в зависимост от капацитета на обектива й. Тя предлага цветно или черно-бяло заснемане с разнообразна резолюция, а функциите на някои позволяват отлична видимост в ниска осветеност и пълен мрак.

Видеодомофонът с високо качество често разполага с голям цветен монитор и LED лампа за осветяване на периметър. Цветната видео връзка е необходима неслучайно. Тя позволява най-ясно отличаване на характерни белези в чертите и облеклото. Гримът, цветът на косите и дрехите са сигурна индикация дали влизането на този човек в обекта е разумно. Модерната функция за разпознаване лицата на посетителите напълно гарантира сигурността на системата.

Панелът на видеодомофон често е сертифициран срещу намокряне, прахови частици, и винаги е устойчив на топлина, студ, резки температурни амплитуди, както и на всякакъв тип механични сили, отключващи устройства и др. Вандалоустойчивостта го прави силно препоръчван за луксозни частни имоти, затворени комплекси и административни сгради. Най-съвременните разработки обаче имат много по-ярки качества.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Най-полезните функции

Те се отличават с възможност съхранение на аудио разговорите и с SD карта за изображения, които са изключително полезни при внезапни инциденти – записите винаги могат да се извадят и прегледат подробно. Цветното видеонаблюдение също осигурява постоянна видимост на ситуацията непосредствено пред обекта, като улеснява изключително всеки охранителен екип.

Нещо повече –  във видеодомофон може да се вгради и скрита камера, която е най-ефективният метод за разкриване и предотвратяване на проблем, защото е незабележима. Широко използвана за външно и вътрешно проследяване, тя е често предпочитана и тук.

Охранително устройство

Функцията, която осигурява възможност за превръщането на видеодомофонът в система за контролиран достъп обаче, е автоматичното отключване на електронна заключване обаче. То може да бъде контактно и безконтактно, и често е комбинирано с определена мелодия и дори последващо включване на  осветлението във входа.

Другата възможност за достъп е при наличие на вграден четец или клавиатура за набиране на код. Те често се инсталират на входа на административни, бизнес и офис сгради с голям брой служебен персонал. Най-модерната разновидност на тези входни съоръжения е IP домофонът с видеоекран. Той работи чрез Wi-Fi връзка, което позволява и контролирането на зоната около сграда с помощта на смартфон и всяко друго мобилно устройство.

Тези апарати обикновено са с вградена аларма, а сигналът за нередности достига до вас, придружен със снимка. Самите записи от такъв тип са с изключително висока резолюция и ярки цветове, които няма да оставят и капка съмнение у вас, относно събитията при отсъствието ви.

Монтирането на такава система за контрол на достъп осигурява не само защита от нападатели и взлом, но и контрол върху всякакви събития. Вътрешната видео стена е част от нея, и се поставя в един, два или много апартаменти, свързана към видеодомофонната система на входа. Съществуват и модели, обвързани за едновременно отключване на портал и вътрешна врата.