видеонаблюдение за дома Все повече собственици на големи, а и малки частни имоти започват да усещат необходимост от монтиране на видеонаблюдение за дома си. Причините се коренят във все по-изобретателно извършваните кражби и вандалски прояви, които преодоляват дори и сочени като изключително ефективни заключващи системи и устройства. Проследяването с видео връзка добавя изключително важно предимство към охранителната система, без което тя не би показала същите резултати.

Новите камери и функцията “онлайн наблюдение”

Визуалното проследяване на събитията във външните и вътрешни пространства позволява най-качественият контрол върху една ситуация. Модерните устройства осигуряват записи с много висока детайлност и яснота, които няма да пропуснат нито един обект в периметърът на обхват.

Висококачествените модели притежават инфрачервени сензори за видимост при понижено осветление, опции за идентифициране и сигнализиране при движение и звук, преброяване на постъпващите лица в даден обект и сигнал за изоставени предмети. Всички тези възможности са свързани с интелигентната система Video Content Analytics – с нейна помощ опитът за неправомерното преминаване или взлом се засича моментално, още в процесът на извършване, което ускорява и времето за реакция.

Мониторите, разположени в специализираните стаи на охранителните къщи са стандартното оборудване, за преглеждане на записи. Доскоро процесът се извършваше след записване на съответните видео данни – продължителна дейност, която пропилява огромен процент време, който би могъл да се концентрира в действия. Отделен въпрос е, че поставянето на монитори в пространства с по-скромни размери, сред които са и жилищните блокове, не е целесъобразно.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Охранителните камери с опции за онлайн наблюдение са създадени именно, за да оптимизират отдалеченият контрол върху имота ви. Всяка точка, в която са монтирани съоръженията се преглежда постоянно през компютър или мобилно устройство, като така получавате възможност за пълна сигурност, дори и когато отсъствате от дома си. Знаем, че това е най-вероятното време за взлом и нападение над имота ви, ако сте били наблюдавани. Бързото засичане на нарушители осигурява и светкавична реакция по възпрепятстването им.

Охрана с дискретно присъствие

Така към свойствата за наблюдаване, записване и анализиране в реално време, новите устройства добавят и възможността за охрана и защита на периметър. Много потребители се насочват към скрито наблюдаване на  пространството не само във външните зони пред жилището си, но и в интериора. Практиката вече се среща доста често. Обикновено се случва, когато обитател на апартаментът или вилата се съмнява в коректността на съквартирантите си, както и хазяин в наемателите си.

Споменаваме няколко причини за инсталиране на видеокамери, тъй като изборът на правилните устройства за домашна среда зависи от предназначението им. Пазарът вече разполага с огромно разнообразие от устройства. От особеностите на вашият терен зависи дали ще предпочетете камера и цяла система за видеопроследяване.

Определете “горещите“ точки в обекта си и ги проследете! За целта е по-разумно да се доверите на консултация от професионалист, който ще ви препоръча мрежа от аналогови камери, видеодомофон, безжични IP модели с PoE захранване, сред които и прекрасните за периметрово наблюдение PTZ камери (Pan, Tilt, Zoom). Освен запис при завъртане на 360˚ и 90˚, последните имат функцията да увеличават оптично предметите, обектите и лицата в проследяваните зони до 12 пъти.

Фирма V Max Protect ви предлага пълната услуга по избор, внедряване и поддръжка на най-подходящото за вашият апартамент, вила или затворен комплекс, записващо оборудване. Работим на достъпни цени, а част от клиентите ни са сред най-известните бизнес компании в страната.