shellyЗа интеграторите на Smart Home инсталации Shelly може да се окаже решение на всички проблеми. Allterco Robotics, глобален високотехнологичен производител на прости, но съвършени устройства за Интернет на нещата (IoT), предлага линия от инструменти и решения за домашна автоматизация, които се продават под марката Shelly.

Въпреки че днес на пазара има много решения от типа „Black Box“, не се заблуждавайте – устройствата на Shelly са технология от световна класа, предлагащи експанзивни възможности и широка съвместимост с основните марки за управление. Цялата гама продукти на марката може да бъде обединена под наименованието: „Модулна платформа за автоматизация и контрол”

Какво може би не знаете за устройствата Shelly?

Allterco Robotics е една от осемте дъщерни компании на компанията-майка Allterco JSCo/ Allterco АД, диверсифициран доставчик на технологии и решения, основана в София, България през 2003 г. Компанията бързо се превърна в основен доставчик на телекомуникационни и мобилни иновации, като системи за мобилни разплащания, портали, и решения за големи корпоративни клиенти.

През 2013 г. компанията започна да разработва базирани на IoT решения за домашна автоматизация под името „She“, които в крайна сметка ще се превърнат в линията Shelly. През 2015 г. тази гама продукти беше отделена под подразделението Allterco Robotics, което покрива глобалния пазар за продуктовата линия Shelly.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Компанията бързо се превърна във водеща марка прости, но съвършени решения за домашна автоматизация в Европа както за любителите на „направи си сам” (DiY), така и за много индустриални/търговски разработчици. И сега Allterco надгражда този успех у дома с драматично разширяване на експортните пазари, включително в САЩ.

5 000 000 продадени устройства Shelly в световен мащаб

shelly cloud appСамо миналия месец Allterco Robotics обяви продажбата на над 5 000 000 устройства Shelly по целия свят. Допълнително, чрез прогресивно присъствие в социалните медии, като например активна група за поддръжка във Facebook, компанията продължава да разширява мрежата си от верни фенове.

Shelly предлага широка гама от решения, които включват интелигентни релета (някои сух контакт, други с електромер), сензори, димери, релейни превключватели на DIN шина, енергомери, както и интелигентни щепсели, крушки, бутони и аксесоари.

Повечето устройства са Wi-Fi с вграден уеб сървър (не се изисква хъб) и предлагат Bluetooth за лесно свързване на мобилно устройство. Компанията предлага също приложение за лесно управление на системата.

Релета от серия Plus и серия Pro

Релета от серия Plus и серия Pro

Релетата от серия „Plus“ на Shelly са доста компактни, проектирани да бъдат инсталирани в кутия на стена или таван зад елемента, който ще контролират. Моделите Plus предлагат няколко важни подобрения спрямо оригиналните модели на Shelly. Те включват вграден Bluetooth за улесняване на настройката и имат вътрешен температурен сензор за изключване на уреда в малко вероятния случай, когато усети, че вътрешните температури достигат опасно ниво.

Налична е също серия „Pro“ релета, проектирани да бъдат монтирани на DIN шини в централна прекъсвач кутия, която включва също кабелна Ethernet връзка, тъй като безжичната връзка не винаги работи добре в такава среда. Не само това – продуктите от Pro line са изработени от огнеустойчиви материали.

Пълна автоматизация с базирани на график и скриптове действия и сцени

Устройствата могат да се управляват ръчно, но също така потребителите могат да автоматизират действията, дори да задават базирани на график и скриптове действия и сцени за още по-голяма гъвкавост. Отново с много графичното и лесно за работа приложение, клиентите ще се радват на повече контрол, по-малко объркване и по-лесна работа.

Много от устройствата Shelly са одобрени от UL. Протоколите за управление във всяко устройство включват REST, CoAP и MQTT. Компанията непрекъснато увеличава списъка си с полезни интеграции. Можете дори да говорите с Шели. Да, можете да говорите с вашата система – Shelly е съвместима с Amazon Alexa, Google Assistant и Apple HomeKit.