управление на врата с електрическа браваМеханичното заключване се замества с електронно поради по-високата степен на сигурност и по-дълготрайната експлоатация на заключващите механизми. Качеството на тези заключващи системи е търсено при входни зони на обекти с интензивна ежедневна експлоатация, при които електронните компоненти се монтират с перспектива за дългогодишна употреба.

Електрическата брава е регулируема конструкция от здрава метална сплав, задвижва се чрез подаване/прекъсване на електроенергия, и е позната в разновидност на ключалка и насрещник. Електрическият насрещник е предпочитано заключващо устройства в система за контрол на достъпа. Начинът на управление на врата с електрическа брава – електронният ключ, е модернизация на входното заключване, която не затруднява потребителското преминаване и същевременно повишава сигурността на обект.

Електрически брави и електронни ключове – най-ефективният ограничител на достъп

Електронната система за контролиран достъп се управлява чрез електрозахранване и чрез обвързаните с бравата компоненти, включително механичните части, вграден микропроцесорен контролер и устройствата за разпознаване на самоличност. Конфигурацията може да се изгради от произволно избрани механизми, както и като завършено решение, от синхронизирани заключващи и четящи устройства.

Насрещникът е най-предпочитаният заключващ компонент сред продуктите с електрическо задвижване. Той представлява продълговата планка с език/шип с регулируеми свойства, подходяща за адаптиране и като фиксатор към механична брава. Той е проектиран за работа в широки температурни амплитуди, а металният корпус е защитен от ръжда, корозия и вандалски прояви. Разработва се в два модула: FALE SECURE (отваря се с подаване на ел.енергия) и  FALE SAFE (затваря се с ел. импулс).

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Насрещниците са проектирани с корпус, издръжлив на голяма механична тежест. Въпреки скромните размери, механизмът се отличава с устойчивостта на електромагнитна брава. Броят работни цикли за определен период е другият параметър, според който се определя устойчивостта  на амортизация и температурни промени.

Предимство на електрическите брави е вградената памет и способността им за синхронизация с врата от всякакъв тип материал. Някои от тях се монтират без изрязване на участък от вратата, бързо и лесно, като едновременно разполагат и с опция за механично отключване, в случай на прекъсване на електрозахранването.

Едностранно и двустранно електронно управление

Докато електрическата брава изпълнява функциите на фиксатор, идентификационните устройства, които се адаптират към нея, се заемат с управлението на фиксиращият компонент. Металният ключ, контролиран чрез ръчно завъртане, е заменен от по-компактен електронен детайл, стимулиращ подаване/спиране на електричество след сигнал за идентификация.

Електронните ключове са микрочипове с уникална кодирана информация, различна за всяко оторизирано лице. Те отключват след комуникация с идентификационен терминал посредством електроимпулс (контактен) и електромагнитни лъчи (безконтактен).

Ролята на ключ приемат множество предмети, в чиято текстура се имплантира кодираният чип – кръгли жетони, пластични карти, етикети, гривни, стикери и др. В някои случаи, всички ключове се контролират от един Мастер чип, за блокиране и добавяне потребители към софтуерна база данни с имената на оторизираните посетители на обекта.

Системата с електрически заключващи компоненти може да бъде управлявана двустранно, чрез монтиране на насрещник/ключалка и четящо устройство от двете страни на вратата. Този тип контролиране на достъп до обект осигурява двойно повече сигурност и спокойствие, особено за входни зони. Предимството на такъв тип заключващо оборудване е, че то се открива в напълно окомплектована и готова за монтаж конфигурация.