ptz камери

Какво представляват PTZ камерите за видеонаблюдение?

PTZ (Pan,Tilt, Zoom) камерите са високоскоростни аналогови камери за видеонаблюдение. Характерно за тях е, че извършват движение по 2 оси – Pan – хоризонтално (най-често 360˚), Tilt – вертикално (от 0 до 90˚) и Zoom – оптическо увеличение на наблюдавания обект. Увеличението може да бъде до 12, 22, 36 и повече пъти, в зависимост от възможностите на конкретната камера.

Какви са плюсовете на PTZ камерите ?

Най-голям плюс на Pan, Tilt, Zoom камерите е тяхното ниво на ефективност. На практика една такава камера може да покрие функциите на три и дори повече камери за наблюдение, с което системата става много по-ефективна, но и много по-евтина. Не е за пренебрегване и фактът, че с този вид камери няма да се налага да опасвате с кабели цялото помещение и да го украсявате, като коледна елха.

Съвременните PTZ камери могат да заснемат както при силна светлина, така и в полумрак или при абсолютна тъмнина, стига да разполагат с инфрачервена подсветка. Голямо тяхно предимство е, че не се налага да ги управлявате ръчно, защото те разполагат с детектор за движение, който ги насочва към зоната, в която е регистрирана активност. Увеличителната способност на този тип камери ви дава възможност да се фокусирате върху най-дребните детайли, като лица, номера на автомобили, конкретни движения и предмети.

Къде са най-необходими PTZ камерите?

Pan, Tilt, Zoom камерите са най-необходими в помещения където е важно да се покрие голям периметър на наблюдение и в същото време при нужда, вниманието да се фокусира върху малък участък с възможност за оптическо увеличение на изображението в пъти. Това са най-често търговските обекти, където наблюдението се извършва с цел предотвратяване и установяване на кражби и други нередности.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Друг обект на детайлно видеонаблюдение са служителите, в чиито ръце сме поверили своя бизнес. Независимо дали става въпрос за производствено предприятие, търговски обект или учреждение, възможността да се фокусираме върху проблемен служител или действие ни дава възможност не само да установим, но дори да предотвратим престъпленията.

Кога трябва да се снабдим с PTZ видео камери?

Когато стане пределно ясно, че другите методи за охрана са неефективни или прекалено скъпи. Живата охрана е вероятно най-добрият аналог на детайлното наблюдение върху голям периметър от помещението, но тя е и най-скъпото решение. Вместо да наемате охрана за своя магазин или нощни пазачи, които да охраняват вашата собственост (понякога с риск за живота) е много по-ефективно и достъпно да монтирате система за видеонаблюдение с въртящи се аналогови камери.

Защо да използваме PTZ камери за наблюдение?

Ако, така или иначе сме решени да внедрим видеонаблюдение в своя търговски обект, дом, склад или офис е по-добре да изберем PTZ камерите, тъй като те ще ни осигурят много по-качествено наблюдение в обекта, който е важен за нас. Възможността с по-малко камери да се покрие цялата охранявана зона и в същото време да се увеличава в пъти картината при нужда, правят тази система една от най-съвършените до момента.

PTZ видео камерите са отлично решение за наблюдение на открито и в закрити помещения, а също и за денонощна охрана. С тях се спестяват средства и се намалява значително окабеляването, с което се свързват камерите към видеорекордера. Като цяло те могат да бъдат използвани навсякъде и по всяко време, особено ако целта е да получим качествено видеонаблюдение.