трираменен турникетСистемите за контрол на достъпа, използващи турникет са универсално решение, с което се налага да се срещаме ежедневно, особено ако живеем в градска среда, ползваме метро, посещаваме големи търговски обекти или работим в сграда, използваща такъв тип система. Предимствата на турникета са безспорни, тъй като дори основната му функция – пропускателната способност създава условия за безопасност в сградите с достъп на голям брой хора.

Типът турникет, който най-често се изпречва пред нас – физически и визуално са трираменните модели, които са и най-достъпни, удобни за управление и с голям брой работни функции. Тук ще разгледаме едно примерно съоръжение от този тип, като се спрем на неговите възможности, посочим ползите от неговата употреба и разберем какво включва крайната цена на една такава система, когато се закупи от специализирана фирма, извършваща професионален монтаж на охранителни системи.

Какво представлява турникетът?

Турникетът, в това число и трираменните модели служи за осигуряване на контролирано преминаване през една входно/изходна точка. Неговата основна функция е, чрез раменете, явяващи се вид механично препятствие да се гарантира преминаването на само един човек за определен времеви период. Едно универсално съоръжение има пропускателна способност до 40 човека в минута.

Модерният турникет може да работи с други устройства за контрол на достъпа, като пропускателният режим се осъществява на база идентификация чрез абонаментни или служебни карти и пропуски или чрез заплащане на входна такса, когато е наличен терминал за автотаксуване. Много предприятия и административни сгради използват турникета за отчитане на работното време. Това е възможно, благодарение на модерните софтуерни решения, способни да събират и съхраняват огромна база данни.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Какво влиза в цената на една система за контрол на достъпа с турникет?

Тук няма да посочваме конкретни цени, тъй като всяко съоръжение от този тип има различна цена, в зависимост от окомплектовката и възможностите на самата система. На първо място ще уточним, че качествените решения разполагат с надежден корпус от инокс, което позволява използването на турникет при различни условия – на открито или в затворени помещения.

Ако решите да закупите такава система за контрол на достъпа е добре да работите с добра фирма, която ще се заеме с нейното инсталиране във вашия обект. Специалистите най-добре могат да ви препоръчат съоръжение на база особеностите и нуждите на обекта. В цената ще бъдат включени тялото на турникета (корпус), контролер и четец на данни, софтуер за управление на базата данни и дейностите по интегриране на системата – монтаж, настройки, инсталация на софтуер и изготвяне на персонален дизайн.