Конвенционалните камери нямат проблем при заснемането на видео през деня и в добре осветени зони. Когато са изправени пред предизвикателството да заснемат изображения нощем и при лоши светлинни условия обаче, способностите им по отношение на видеозаснемането започват да намаляват, тъй като сензорите им трябва да компенсират липсата на светлина чрез повишаване на чувствителността, създавайки по този начин шумно изображение, ако такова изобщо бъде създадено.

Тъй като качественият мониторинг и през деня, и нощем е важен показател за оценка на ефективността на системата за видеонаблюдение, устройствата за термично изображение предоставят огромно предимство, благодарение на способността им да преобразуват топлинна енергия в изображение, видимо за човешкото око.

Използвайки своя опит в анализа на видео изображенията и чрез интелигентни алгоритми, Dahua Technology е разработила ново поколение термични устройства за наблюдение с иновативни функции, които балансират видимата светлина с инфрачервена връзка. Това позволява на потребителите ефективно да наблюдават дадена зона при всякакви условия на осветление.

В допълнение, тези функции включват разширени възможности като интелигентно измерване на температурните стойности и анализ на поведението. По този начин допълнително се разширява обхвата на приложенията, където е възможно да се осъществи непрекъснато наблюдение, например за периметрова защита или планиране на поддръжката на оборудването в подстанции.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Новите камери на китайския гигант са оборудвани с усъвършенствани неохладени инфрачервени детектори с 400×300 ефективни пиксела, реализиращи увеличение с 40% спрямо предишния инфрачервен детектор с ефективни пиксели-336×256. Предимството е, че зрителното поле е значително увеличено. Например, TPC-BF5400 с 13-милиметрова термична леща, има 29,7⁰x22,3⁰ зрително поле, а по-старият модел TPC-BF5300 е 25⁰x19⁰ със същата леща.

Междувременно по-новите видеокамери получиха редица подобрения, изразяващи се в подробна информация, повишен контраст и други ъпгрейди. Термо-изображенията са може би най-надеждното секюрити решение за периметрова охрана. Термо камерата е по-малко чувствителна към промените в околната среда. Тя открива движещи се хора и предмети дори в пълна тъмнина, 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата.

Dahua IVS (Интелигентна видео система) представлява вграден алгоритъм за видео анализ, предоставящ интелигентни функции за видеонаблюдение на програмирани сцени – нарушения на трипровода, откриване на проникване и изоставени или липсващи обекти. За да функционира правилно, алгоритъмът изисква целевият обект да бъде изобразен с определен брой пиксели.

Моделът DH-TPC-BF5400-B13 би могъл да се използва за формиране на система за детекция на нарушители по периметъра, изпълнявайки ролята на невидима стена. Когато е инсталирана на препоръчителната височина от 5 метра, една термо камера може да покрие площта на ограда с дължина 100 метра. Независимо дали е ден или нощ, щом някой опита да влезе в наблюдавания периметър, към контролния център ще бъде изпратено предупреждение.

Термокамерите на Dahua Technology не са предназначени единствено за видеонаблюдение. Те могат да се използват успешно за мониторинг на температурите, с цел предотвратяване на инциденти. Изчислявайки съответната връзка между получената радиационна енергия и температурата, камерата показва повърхностната температура на наблюдавания обект посредством различни стойности на сивото.

Понастоящем толерансът при измерване на температура е в определен диапазон – ± 2 ° C, ± 2%. Той предоставя на потребителите информация в реално време за оборудването на подстанции много по-ефективно, спестявайки време и труд. Ако температурата на оборудването или част от станцията надвишава предварително зададен праг, системата автоматично ще задейства аларма и ще извести контролния център.

За термо камерата на Дахуа изображението не зависи само от температурните стойности. Заобикалящата среда също излъчва радиация, особено обекти с висока температура на близко разстояние, което ще бъде отразено от целевата повърхност. Излъченото лъчение на обекта и отразеното лъчение също се влияят от атмосферното поглъщане. Следователно, за да се измери точно температурата, е необходимо да се вземе предвид ефектът от различни радиационни източници.

Конвенционалните методи за мониторинг не са достатъчни за справяне с всички видове заплахи. Авангардните технологии са необходими за ефективно предотвратяване и адекватно реагиране на заплахи в най-кратки срокове. Устройствата за термо изображения Dahua, предоставят необходимите инструменти за гарантиране на сигурността в огромен брой приложения.