Все повече частни и обществени обекти използват техника за видеонаблюдение, закупена от различни места и на различни цени. Разбира се, говорейки за цени няма как да не обърнем внимание на факта, че те се формират на база капацитет на системата, брой компоненти, работни опции, качество на изображението, обем на записите и не на последно място – производител.

Въпреки че в последните години цената на този вид охранителна техника се понижи значително, тази на по-качествените и ефективни системи продължава да бъде висока за редовия потребител. Това принуждава повечето хора с по-ниски доходи да се насочват към места за пазаруване, където апаратурата се предлага на по-ниски от обичайните цени.

Защо е важно да закупим видеоохранителната техника от лицензиран търговец?

техника за видеонаблюдениеРазбира се, имате право да закупите видеоохранителна камера и прилежащите към нея компоненти от и-бей, али баба или дори от родния OLX, но това ви лишава напълно от правото да претендирате за качество. Ако целта ви е да закупите една компактна домашна камера, която да използвате като бейбифон или с която да наблюдавате паркирания си пред входа автомобил, то решението може да се определи като напълно удачно.

Когато обаче искате ефективно наблюдение и защита на своята собственост, не бива да постъпвате толкова безотговорно нито с парите си, нито с ценното си имущество. Закупувайки желаната техника за видеонаблюдение от лицензиран търговец или специализирана фирма, вие получавате няколко много важни предимства:

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ
  • Пълна гаранция за всеки един от компонентите на системата със срок минимум 2 години;
  • Възможност да върнете или смените закупената апаратура;
  • Консултация при избора, която ще ви помогне да закупите най-подходящата за вашите цели система;
  • Инструкции за монтаж и свързване – в случай, че се заемете сами с тези дейности;
  • Безплатна доставка, в случай че поверите монтажа на фирмата – доставчик;
  • Възможност за сервизна поддръжка и ремонт – при сключен договор.

Нито един от големите сайтове за групово пазаруване няма да ви предложи подобни условия, а те са много съществени както при изграждане на системата, така и по отношение на нейната експлоатация. Дори най-изгодната цена няма да ви компенсира загубите, ако камерата или видеорекордерът спрат да работят или изберете система, която е напълно неприложима във вашия случай.

От къде да купуваме видеоохранителна техника?

Местата, от които можете с чиста съвест да закупите техника за видеонаблюдение са три:

  • Специализирани физически магазини;
  • Специализирани онлайн магазини;
  • Фирми, специализирани в изграждане на системи за видеонаблюдение.

В интернет можете да намерите голям брой сайтове, специализирани в продажба на охранителна техника, в това число и на системи за видеонаблюдение. Те ви дават възможност да разгледате техните предложения, да сравните цените на различните модели и дори да закупите готови комплекти или да направите собствена окомплектовка без да напускате уютния си дом.

Ако сте скептични към онлайн пазаруването, винаги можете да посетите на място физически магазин на утвърден търговец на системи за видеонаблюдение. Личното посещение ви дава възможност да видите всеки компонент от апаратурата в реалния му размер, както и да получите професионална консултация, в случай, че се колебаете или ви липсват познания.

Най-подходящият вариант е да се обърнете към специализирана фирма, изграждаща системи за видеонаблюдение, особено ако разполагате с голям обект и ценни активи, които искате да защитите ефективно. Този вид фирми ще изготвят проект на системата, избирайки най-подходящата за вашите цели и ще конфигурират перфектно вашата видеоохранителна система – от монтажа на камерите до настройките на видеорекордера.