Днес всеки може да си позволи да използва скрита камера, като цена и законови възможности. Макар че от етична гледна точка, наблюдението на лица без тяхно знание и съгласие не е особено добра идея, то към момента липсва специален закон, който да ограничава това действие. Шпионажът с подобен вид техника е масова практика, към която прибягват както ревниви съпрузи, така и работодатели и собственици на голям бизнес.

Високи ли са цените на шпионските камери?

скрита камера ценаВ зависимост от модела, начина на укриване на камерата и нейните технически възможности, една скрита камера може да варира в ценови диапазон. Това показва, че абсолютно всеки желаещ може да се възползва от напредъка на модерните технологии, за да наблюдава определени активности и най-вече да докаже нечие неправомерно действие или незаконна проява. Начините, по които може да бъде укрита камерата са много – от химикалки, ръчни часовници и запалки до очила, автомобилни ключове, дистанционни, закачалки и още безброй други възможности.

Какви са възможностите на скритите камери?

Една скрита камера, в зависимост от цена и технически показатели може да осигури различно качество на изображението, т.е. добро или не толкова добро скрито наблюдение. За да илюстрираме нагледно какви са възможностите на различните модели, ще разгледаме два типа скрити камери – най-евтината и значително по-скъпа като парична стойност.

Евтина камера, скрита в дистанционно за авто аларма

Това е един от най-евтините модели, взета от произволен магазин за шпионска техника, а каквито изобилства глобалната мрежа. Трябва да уточним, че моделът не се предлага с micro SD карта памет за съхранение на записите, което означава, че такава трябва да се закупи отделно. Цените на картите памет варират спрямо капацитета на съхранение. Карти с възможност за запис от 4 до 32GB варират.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Възможностите на този модел камера, предлагана на символична цена са запис на аудио-видео файлове в AVI формат с резолюция 720х480 или отделни снимки в JPEG формат с резолюция 720х480. Моделът разполага с презаредима литиево-йонна батерия, осигуряваща до 1 час непрекъсната работа. Поддържа карти памет с капацитет от 4 до 16GB.

Скъпа Super HD камера с детектор за движение, вградена в ръчен часовник

Една Super HD камера е напо-висока  цена, но нейните възможности са наистина впечатляващи. Тя може да прави аудио и видео записи с резолюция от 2304х1296 пиксела. В паметта на часовника е налична конфигурационна програма, позволяваща избор на резолюция от 2304х1296/30 fps, 1920х1080/30 fps, 1280х720/60 fps или 1280х720/о0 fps. Разполага с вградена карта памет 16GB, опция за настройки на цветове, качество на изображение, софтуерен детектор за движение и батерия, осигуряваща до 1 час непрекъснат запис.