охранителни системи за видеонаблюдениеГоворейки за готови системи за видеонаблюдение е редно да уточним, че става въпрос за перфектно изградена и функционираща мрежа, а не за една саморъчно монтирана камера. Наблюдението с видео охранителна техника днес играе голяма роля в живота на хората по света. Факт е, че технологиите в тази област се развиват с огромна скорост, което говори за сериозно търсене от страна на потребителите, и то на техника с много високо качество и възможности.

Днес камери за видеонаблюдение има навсякъде, дори на места, където тяхното присъствие е не особено необходимо и дори желателно. Има случаи, когато видеосистемата причинява повече морални щети, отколкото материални ползи, но има и места, където наличието на перфектно функционираща техника за наблюдение е задължително. Нека разгледаме кои са местата, където такава техника трябва да има.

Обекти с особено значение

Сградите с особено предназначение и особено тези, свързани с националната сигурност разполагат с много и различни видове охрана – технологична и жива сила. Въпреки това, там присъствието на камери за наблюдение е задължително, защото понякога действия, застрашаващи сигурността могат да бъдат извършени и от лица, свързани със самата система. Наличието на камери на ключови места ограничава драстично възможностите за зловредни действия.

Търговски обекти и финансови институции

На тези места сме свикнали отдавна с мисълта, че сме обект на наблюдение. Дори да възприемаме този факт като вмешателство в личното ни пространство и потъпкване на гражданските ни права, не можем да отречем и правото на търговеца или банковата институция да защитят своята материална собственост и да осигурят защита на своите служители. Нападенията и грабежите са нещо, което трудно би могло да бъде предотвратено от няколко камери – затова си има жива охрана. Деянията, които видеосистемата може да предотврати обаче, са дребните нарушения – кражби, повреждане на собственост, инциденти др.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Входа на дома и гаража

Частните лица най-често изграждат система за видеонаблюдение около входа на своя дом и мястото, където е паркиран автомобилът. Битовата престъпност засяга пряко именно собствениците на скъпа електроника и автомобили, а наличието на камери, особено ако са монтирани на видно място ще попари амбициите на крадците. Най-малкото, наличието на такава система подсказва, че са взети мерки за охрана и камерите може да не са единствената охранителна техника в обекта.

Общите части в блока

Все повече жилищни блокове и кооперации се решават да инсталират модерна система за видеонаблюдение. Това решение е продиктувано от съображения за опазване на блоковата собственост и индиректно – за защита на живущите и тяхното имущество. Престъпленията в големите жилищни сгради са основна част от, така наречената битова престъпност. Това включва както инциденти между отделни лица, така и посегателства над материалната собственост – обща на блока и частна, на отделните обитатели.

Местата, на които е редно да има работеща система от охранителни камери съвсем не се изчерпват с изброените в този материал. Нека не забравяме и обществените места, като гари, метростанции, паркове, увеселителни и спортни съоръжения, където при престъпление, може да се изземе запис от камерите с цел бързо разкриване на извършителите.

В заключение ще уточним, че функционираща и ефективна система за видеонаблюдение не можем да изградим сами на принципа ‘’Направи си сам’’. Ако искаме качество, ще трябва да изберем качествена апаратура, подходяща за нашите цели и нужди и най-вече, ще трябва да поверим изграждането на системата в ръцете на опитни професионалисти, за сме сигурни в дългосрочната и безпроблемна работа на скъпата апаратура.