Съвременният човек харчи с лекота парите си за несъществени неща, но когато стане въпрос за неговата сигурност и удобство, често чуваме отговор: ‘’Не мога да си го позволя’’. Истината е, че охранителните системи и конкретно системите за контрол на достъпа вече са на цени, които всеки притежател на ценно имущество и бизнес може да си позволи – изисква се единствено далновидност, за да се разбере, че сигурността не е лукс, а отговорност.

В настоящия материал ще разгледаме три примерни системи за контрол на достъп и техните цени (апаратура + изграждане), за да илюстрираме нагледно колко достъпни са всъщност и каква помощ могат да окажат при охраната на даден обект и неговото менажиране. Днес е по-лесно от всякога да защитим своята собственост и да осъществим пълен контрол в обекта, който има особено значение за нас.

3 системи за контрол на достъпа, които можем да си позволим

Системите за контрол на достъп, чиито цени можем да си позволим са:

Домофонни системи

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

контрол на достъпа цениВсяка модерна жилищна сграда може да си позволи внедряването на съвременна домофонна система. Цените на високотехнологичните видеодомофони за еднофамилни жилища са сравнително високи, в зависимост от модела на устройството, като в цената е включено и професионалното инсталиране и окабеляване.

Сумата, която ще бъде необходима за внедряване на качествен многоабонатен домофон, обаче е нищожна. В зависимост от броя на абонатите, цената може да варира на абонат, което съвсем не е непосилен разход за едно средно домакинство. В тази цена са включени монтаж на ново табло на входа, поставяне на нови слушалки и окабеляване.

Заключване с чип

Електронните заключвания с чип са най-масово използваните днес системи за контрол на достъпа, вариращи като цени и разход по внедряване. Цената на стандартните устройства за управление на входни врати и асансьори е една, като при професионално монтиране, тя може да се увеличи при свързване на системата към домофонно табло. Това е нищожна сума дори за еднофамилни жилища, а да не говорим за многожилищните сгради, където разходите се поделят между потребителите.

Пропускателни системи – турникет

Този тип системи за контрол на достъпа са на цени, значително по-високи от посочените за предходните съоръжения, но предвид факта, че такива се използват единствено на места с масова посещаемост, като търговски центрове, градски транспорт, летища, гари и др., цената по изграждане на дори многокомпонентна система е напълно оправдан минимален разход.