електрически брави за входни вратиПатронните брави са класически метод за заключване, но не предоставят необходимата сигурност в съвременният живот. Все по-често те се заменят с модерни електрически брави за входни врати, които заменят класическият ключ с много по-ефективна, многоточково заключване. Обикновено, тя се комбинира с допълнителна система за контрол на достъп, а в някои случаи – и с видеонаблюдение, които осигуряват най-високата степен на сигурност, която може да ви осигури заключващо устройство.

Електрическата брава представлява устройство с няколко типа на управление и инсталация. Вариантът с механични елементи се задвижва чрез леко силово въздействие, докато магнитната брава е с дискретно скрита (вкопана) инсталация в дограмата, за чието задвижване се използва леко силово въздействие. Основна особеност на електрическите заключващи механизми е разделянето на голямата метална пластина от ключалката (четец).

Насрещник или резе

Елекромагнитният насрещник се заключва чрез механичен език. Той се задвижва с помощта на брава и метална топка от вътрешната страна. Активирането му също е подхранвано от електрически ток. Тази система предлага удобство, но не и сигурност, тъй като не е взломоустойчива и лесно подлежи на разбиване.

Бравата модел “резе“ се апликира във външното пространство на вратата. Масивната конструкция позволява самостоятелното й функциониране и предполага по-сериозна предпазна функция, но също съществува опасност от лесно захабяване на детайлите й. И двата модела могат да се обвържат с интелигентна система за контрол на достъпа и много често се свързват към домофонна инсталация.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

С електронен ключ

Въпросният четец се движи и се подменя напълно самостоятелно от монтажната планка. Той се активира по няколко начина и единият е чрез електронен ключ с уникален код, като с такъв единичен елемент е възможно отключване на повече от една врати. Всички електронни ключове се изработват по модел на едни мастер ключ, чиито параметри са съхранени в специална база данни.

Безконтактните четци често са оборудвани с LED индикатор. Той подпомага сервизното обслужване, информира за състоянието на бравата и се активира при извънредни аварийни ситуации. Системата позволява обвързване с интелигентен контрол, дистанционно управление и извънредно висока безопасност – дори и при счупване на механичното заключващо устройство, входната врата не се отваря.

Електромагнитни брави

Срещат се в два варианта, като при единият заключването се случва посредством дълъг стоманен шип (Болт), а другата се затваря благодарение действието на магнит. Електрически ток задвижва и двата варианта, а от вътрешната страна обикновено се поставя бутон за отваряне. Моделът Болт се отличава с усложнен скрит монтаж, което е една от причините за повишената сигурност на устройството.

Електромагнитният модел се откроява с двата си отделени механизма, поставени в касата и крилото. Инсталацията е видима и функционира ефективно и при отсъствие на брава, а липсата на механични детайли осигурява много дълъг експлоатационен живот. Електрическите заключващи системи са продукт на висококачествена неръждаема стомана, или алуминий с поцинкована/хромирана повърхност. Освен извънредна сигурност, присъствието им гарантира изключително дълъг експлоатационен живот. Вградените датчици и LED индикаторите са допълнително улесняващо средство на управление, която информира за всяко положение на вратата.

Този тип брави са покупка, която си заслужава вложението. Те предоставят много по-ефективна защита, отколкото стандартните механизми с патрон, подходящи са за монтаж върху всеки тип врати и присъствието им се наблюдава все по-често не само върху жилищни, но и административни делови сгради.