шпионска техникаУпотребата на шпионска техника отдавна не е приоритет единствено на тайните служби и разследващите органи. Днес всеки може да закупи свободно мини видеокамера, с която да заснеме нечие престъпно или неморално действие. Дори мобилните телефони, с които всички разполагаме могат да ни помогнат да запишем видео и аудио с много добро качество, без обектът на нашето подозрение да разбере, че е жертва на шпионаж.

Какво обаче трябва да знаем, когато купуваме шпионска техника, за да сме сигурни, че сме избрали подходящия модел?

На първо място е важно да знаем къде ще шпионираме?

В конкретно помещение или при ситуация, която не можем да контролираме изцяло? В единия случай трябва предварително да укрием добре камерата, като я поставим на възможно най-подходящото място, така че да получим изображение с добро качество и най-вече да уловим самия акт, уличаващ лицата, които шпионираме.

В другия случай скритата камера трябва да ни бъде винаги под ръка. Можем да използваме специално създадените за целта шпионски камери, монтирани в писалки, часовници, ключодържатели, слънчеви очила, шапки – възможностите са огромни. Предимството на преносимите шпионски джаджи се състои във възможността лично да активираме функцията ‘’запис’’ на камерата. В другия случай е добре да изберем модел с функция Motion detection, която започва да записва при регистриране на движение.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

По кое време на денонощието ще записваме?

За да изберем подходящата шпионска техника трябва също да знаем при какви условия ще записваме – при слаба осветеност, при силно слънце или при пълен мрак. Мини камерите, преминаващи автоматично в ден/нощ режим са удачен избор, когато не сме сигурни в кой момент ще бъде предприето действието, което искаме да заснемем.

Желаем ли да получим и аудиозапис?

В повечето случаи това, което ни интересува най-много не са действия, а изразяване на намерения за извършване на такива. Аудиозаписът може да послужи като превенция на самото престъпление или неморална постъпка. При всяка ситуация е по-добре да използваме шпионска камера с възможност за аудиозапис, за да се застраховаме от вероятни грешки. Понякога това, което виждат очите е съвсем различно от реално случващото се в конкретния момент.

Капацитет на паметта

Модерната шпионска техника и най-вече скритите камери използват micro SD карти памет за съхранение на записите. Различните модели са съвместими с карти с различен капацитет на паметта – от 32 до 64GB са най-често използваните карти памет. Микро картите обикновено се предлагат отделно, затова е добре да знаете предварително какво количество запис предстои да съхраните. Преди да използвате камерата е задължително да се уверите, че батерията има капацитета да осигури непрекъснато захранване на камерата.