Има две основни предимства на инсталирането на секретна ключалка или както още ги наричат “ключалки с висока степен на сигурност”. В основата си тези две предимства произтичат от идеята, че за да влезе някой в дома ви, той или тя трябва да имат действително ключ, с който да отключат, тоест секретните ключалки не могат туку така лесно да бъдат подлъгани. Това може и да ви изглежда съвсем очевидно, но можете да се изненадате като осъзнаете, че това не важи напълно за обикновените ключалки, които много хора ползват.

Секретни ключалкиПървото предимство при секретните ключалки е това, че без ключ ключалката си върши работата и принуждава всеки потенциален нарушител да използват други средства, с помощта на които да проникне вътре.

Туй като ключалката не може да бъде отключена без истинския ключ и бе може да бъде подлъгана, тя оставя потенциалните крадци да търсят по-уязвими врати и прозорци, през които да се вмъкнат. Това може да принуди натрапниците да използват груба сила и да счупят някой прозорец, което увеличава риска съседите ви дда ги забележат и да сигнализират своевременно на полицията.

Шумът създаден от крадците почти сигурно ще привлече значително внимание, което е достатъчно за да окаже възпиращ ефект и да накара крадците да потърсят нещо по-лесно, към което да се насочат. Най-често в такива ситуации потенциалните нарушители си търсят нещо по-лесно, с което да се захванат.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Ако се случи така, че да сте си у дома, дори и ако си представим, че сте заспали, шума, създаден от проникването прис счупване на стъкло например най-вероятно ще ви събуди и ще ви даде време да реагирате правилно. Винаги е по-опасно ако натрапниците могат да проникнат без да вдигат шум, защото това ще ви постави в по-рисково положение. Твърде е възможно натрапниците да стигнат до стаята ви преди да разберете, че някой е влязъл.

Второто предимство на секретните ключалки е, че тъй като са много трудни за отваряне, те ще накарат потенциалния престъпник да остави твърде много следи наоколо. Ако крадецът няма ключ, то единственият начин е да проникне вътре е с изключително мощна бормашина или друг подобен инструмент, което лесно може да привлече вниманието не просто на съседите, а на целия квартал. Освен това, всичко наоколо ще е пълно със следи от работата на престъпник, и то следи, които няма да могат да се прикрият.

Стандартните брави могат да се отварят много по-лесно, и то без никакви признаци на влизане, което от своя страна не е добре за вашата сигурност. Доказателствата са от голямо значение, защото ще помогнат за залавянето на натрапниците.

Има десетки хиляди документирани случаи на грабежи, които не са били реализирани до край именно защото секретните ключалки са си свършили работата и са забавили натрапниците достатъчно за да ги откажат или докато дойдат органите на реда.

Освен това, сигурността при този тип заключване ви позволява да знаете, че нещо се е случило докато ви няма, което от своя страна ще ви позволява да се обадите в полицията, дори и ако никой не е нахлул в дома ви. Това предимство може да изглежда незначително, но всъщност може да спомогне нарушитеят да бъде заловен по-лесно и това да ви предпази от бъдещи негови опити да проникне в дома ви.