В това видео се показват нагледно способностите на термо камерата на Dahua BF5600, като изводите са ясни – можеш да бягаш, но не и да се скриеш, защото тази камера ще улови всяко присъствие, дори когато обективът не може го идентифицира. Принципът на работа при BF5600 се базира на температурната детекция, улавяща всяко движение, както в пълен мрак, така и в ярко осветени зони.

Термо мрежовата камера създава изображения въз основа на топлината, каквато всеки обект излъчва постоянно, независимо дали е превозно средство или човек. Термо камерата на Dahua е по-малко чувствителна към проблеми със светлинните условия, като сенки, задно осветяване, тъмнина и дори прикрити обекти. Този модел предоставя изображения, които позволяват на операторите (охраната) да откриват и действат при подозрителна дейност 24 часа в денонощието/ седем дни в седмицата.

Какво представлява термо-изображението?

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Всеки обект с температура над абсолютната нула (-273.15° C) излъчва инфрачервено лъчение. Инфрачервеното лъчение се намира между видимия спектър (0.4 ~ 0.75μm) и микровълновия
спектър (>15μm). Въпреки че не можем да го видим, ние го изживяваме всеки ден. Слънцето и слънчевите лъчи също са източници на инфрачервена енергия, които можем да почувстваме чрез топлината.

Качеството на изображението при заснемане с термо-камера зависи от разликата в температурата, като при по-високи стойности имаме по-добри изображения и по този начин можем да различим температурната разлика в термичното изображение.  Различните обекти излъчват различно инфрачервено лъчение, като данните биват събирани чрез оптичен обектив и изпращани към инфрачервен детектор.

Инфрачервеният детектор преобразува всеки инфрачервен сигнал в електрически сигнал, а електрическият сигнал бива преработен в изображение от DSP, така че да може да се вижда от хора. Термичните изображения включват температурна информация, като е възможно да се интегрира специален алгоритъм, в случай че е нужна точна информация за температурата от изображението.

Термо камера Dahua BF5600 използва атермализирани лещи – Focus Free и поддържа няколко основни функции като: измерване на температурата, детекция за движение и разполага с вграден 2/1 алармен вход изход. Работи с микро SD карта памет с максимален капацитет 128 GB.

Направи запитване

Нуждаете се от качествена система за видеонаблюдение?

Доверете се на нашите специалисти!
Консултирайте се с нас, за да изберете най-подходящто решение за вас.

Направи запитване