Във видеото можете да проследите тест на разстояние 330 м с термалната камера на Dahua модел TPC-BF5600. Сами можете да се убедите, че камерите на марката, използващи технологията Smart Thermal Imaging са безупречни в детекцията на нарушители, при това не само при минимална, но и напълно липсваща околна светлина, както и при изключително неблагоприятни условия. Термо камерата се справя чудесно на дълги разстояния и успява да улови присъствие там, където конвенционалните решения се провалят напълно.

Защо Dahua създаде технологията Smart Thermal Imaging?

Всеки обект с температура над абсолютната нула (-273.15° C) излъчва инфрачервено лъчение. Инфрачервеното лъчение се намира между видимия спектър (0.4 ~ 0.75μm) и микровълновия спектър (> 15μm). Въпреки че не можем да го видим, ние се срещаме с него ежедневно. Обикновено обектите с по-висока температура излъчват по-голямо инфрачервено лъчение. Качеството на изображението зависи от температурната разлика, като по-високите разлики дават по-добри изображения. По този начин можем да различим температурните разлики в термичното изображение.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

При термо-технологията на Dahua, различните обекти излъчват различни по интензитет инфрачервени лъчи, тези данни биват събирани чрез оптичен обектив и биват изпращани към инфрачервени детектор. Детекторът преобразува инфрачервения сигнал в електрически, а електрическият сигнал бива преработен в изображение от DSP, което може да бъде видяно от хората, тъй като термичните изображения включват температурна информация. С интегриране на специален алгоритъм можем да получим точна информация за температурата от изображението.

Целта на Dahua е да изведе видео наблюдението като средство за охрана на обекти на едно съвсем ново ниво, тъй като видео наблюдението се нуждае от ефективно средство за откриване и идентифициране на движещи се обекти. Понастоящем визуалните камери се използват в болшинството приложения за наблюдение, но те не могат да работят при всякакви условия, особено в пълна тъмнина и в неблагоприятна среда.

За разлика от стандартните камери, термокамерата не изисква източник на светлина, тя е отлично средство за откриване на движещи се обекти (хора, животни и автомобили) при пълен мрак и при тежки полеви условия. В допълнение, термокамерата има възможност за детекция на дълги разстояния и измерване на температурата, така че може да се използва заедно със стандартната камера за осъществяване на цялостен мониторинг при различни метеорологични условия.

Направи запитване

Нуждаете се от качествена система за видеонаблюдение?

Доверете се на нашите специалисти!
Консултирайте се с нас, за да изберете най-подходящто решение за вас.

Направи запитване