mini-camera
Мини камерите за видеонаблюдение се използват най-често за скрито наблюдение на лица и обекти, поради което са наричани доста често ‘’Шпионски джаджи’’. Някои от миниатюрните модели камери за наблюдение дават възможност за видео и аудио запис, други разполагат със собствена стройка, а трети са предназначени за скрит монтаж в части от обзавеждането.

Общото между всички скрити мини камери е, че за тяхната употреба не се изисква професионална квалификация. Дори моделите за нощно наблюдение са безжични и могат да се използват с лекота от аматьори в употребата на шпионска техника. Като недостатък на малките камери за шпионаж можем да изтъкнем ниската резолюция на изображението, макар че някои от най-новите модели опровергават и това твърдение.

Приложение на мини камерите за видеонаблюдение в бита

Мини камерите могат да се използват буквално навсякъде и при всякакви условия, стига разбира се моделът да отговаря на нужните изисквания. До тяхната употреба, обаче се прибягва най-често в домашни условия, което ни дава право спокойно да ги наречем домашни мини камери за наблюдение. Ето най-честите причини за употреба мини камери за наблюдение в бита:

  • Наблюдение на наети лица

Хората, които сами допускаме в дома си, са често най-голяма заплаха за сигурността ни и тази на нашите близки. Детегледачи, хигиенисти, майстори, готвачи и други лица, чиито услуги ползваме много често са сред извършителите на различни посегателства – най-често извършители на дребни кражби.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Ако съхраняваме в дома си ценни вещи, със сигурност искаме да бъдем спокойни, че те няма да бъдат откраднати. Умишлено или неволно повреждане на части от обзавеждането или оборудването на дома също бихме искали да можем да докажем, така че да претендираме за съответното обезщетение.

Хората, на които поверяваме най-скъпото – децата си са тези, които бихме искали да държим изкъсо през всяка минута, когато не сме наблизо. С подходящо мобилно приложение можем да наблюдаваме онлайн в реално време бавачката, докато се грижи за детето ни. Това ще ни даде така нужното спокойствие и възможност да защитим своята рожба в случай на агресивно или недопустимо поведение.

  • Наблюдение на малки деца и възрастни хора

Тези, които не бива да остават сами са малките деца и възрастните хора, особено ако втората категория са наши близки със затруднения при придвижването или с ментални отклонения. Как можем да бъдем спокойни, че децата или нашите възрастни родители няма да направят пожар в наше отсъствие? Като ги следим със скрита камера, разбира се. Шпионската джаджа ни дава възможност да сигнализираме в пожарната, докато сами пристигнем на място. Какво успокоение, нали?

  • Наблюдение на входа на дома

Шеговити позвънявания на врата, съмнителни пратки без подател, кражби и опити за повреждане на ключалката – това са все причини да монтираме мини камера на входната врата. Един компактен модел може да се скрие лесно, като много често за целта се използва шпионката. С помощта на мини камерата ще можете да наблюдавате дори нощем, в случай че използвате модел с инфрачервена подсветка, а също и да записвате звук, ако решите да вложите повече средства в своето начинание.

Мини камерите за наблюдение имат едно огромно предимство – те създават усещане за сигурност и спокойствие в нашето ежедневие. Представете си колко нерви са похабявани в напразни тревоги и колко инциденти биха били избегнати в миналото, когато тези толкова полезни и достъпни приспособления са липсвали.