домофон с видеоБитовата престъпност е проблем в цялата страна, но като че ли най-концентриран и тревожен е процентът ѝ в столицата. Посегателствата над частна и фирмена собственост в София са ежедневие, поради което в главния град на нашата страна се използват и най-много, като видове и принцип на работа охранителни системи. В този материал ще посочим 4 предимства на модерните домофонни системи, използвани в София, с което се надяваме да повишим броя на ползвателите на високотехнологични интеркоми в цялата страна.

Какво представляват високотехнологичните интеркоми?

Обикновените интеркоми, познати от десетилетия постепенно остават в миналото, отстъпвайки място на модерните домофонни системи, съчетаващи сигурност и удобство. Ако по-старите жилищни сгради в столицата все още използват остарелите аудио домофони, то повечето от новите кооперации и офис сгради залагат на видео системите, осигуряващи възможност не само за разговор с посетителя, който звъни на вратата, но и удобството да можеш да видиш неговото лице. Модерните домофони нерядко са обвързани с други системи за контрол на достъпа, като заключвания с чип, алармени системи, видеонаблюдение и др.

4 предимства на високотехнологичните домофони

  1. Повишена сигурност

Видеодомофонните системи, използвани в София автоматично пренасят сигурността и защитата на дома на много по-високо ниво. Модерните системи са проектирани така, че да може да се избегне пряк контакт с лицата, които стоят пред входната врата на дома ви. Те позволяват безпроблемна комуникация между посетител и обитател, като чрез видео интеркомите е възможно дори да бъдат изискани документи за идентификация, например когато лицето се представя за търговец, инкасатор или служител на реда.Сигурността е значително повишена, тъй като не се налага да отваряте вратата, за да видите кой стои зад нея, с което вече се излагате на достатъчен риск.

  1. Комфорт

Столичаните, които използват модерните видеодомофонни системи имат и друго много голямо предимство – удобството. На тях не им се налага да прекъсват работата си и да слизат до входа всеки път, когато получат пратка или очакват гости. Чрез камерата, с която е оборудван техният интерком, те могат да се уверят, че няма проблем да активират отключването на входната врата. Модерните системи предлагат добро качество на изображението, така че без проблем може да се види в детайли както лицето на посетителя, така и неговите документи за самоличност или предметите, които държи в ръцете си.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ
  1. Наблюдение на децата

За разлика от обикновените аудиоинтеркоми, модерните домофонни системи притежават камери, които дават едно огромно предимство на столичани – поглед над децата им, когато играят пред блока или в двора на кооперацията. Въпреки че днес всяко дете притежава телефон, чрез който родителят може да влезе в контакт, погледът над неговата активност във всеки момент е допълнително успокоение. Чрез видеодомофонната система можете да видите дали детето ви не нарушава реда или е заговорено от непознати минувачи. Това ви дава възможност за бърза и адекватна реакция.

  1. Шанс да държите нежеланите посетители на разстояние

Всички имаме списък с хора, които не бихме желали да допускаме в своя дом, но при липса на модерен интерком обстоятелствата често ни принуждават да го правим. Инкасатори, несимпатични съседи, търговци, служители на реда и други институции – това са все хора, чието позвъняване можем лесно да игнорираме с помощта на една модерна домофонна система, с каквато вече много жители на столицата разполагат.