Проникването с взлом и обирите на частни имоти съвсем не засягат единствено собствениците на апартаменти. Всъщност, атаките срещу еднофамилни къщи и вили са много повече, а опитите – значително по-успешни. Ако сте сред щастливците, живеещи в собствена къща, то задължително трябва да разполагате с поне три вида охранителни системи за двор, които ще ви предпазят от материални загуби и емоционални травми, защото най-малкото – ще разколебаят крадците в осъществяване на незаконните им намерения.

Дворът трябва да разполага с:

Система за видеонаблюдение

охранителна система за дворЕдин от най-сигурните начини да предотвратите неправомерно проникване в своя имот е наличието на ефективна система за видеонаблюдение. Много обитатели и собственици на частни имоти правят грешката да монтират фалшиви камери за наблюдение, които да създават впечатление, че целият периметър или поне входа на имота се наблюдава денонощно, но повярвайте, дори най-добрата имитация може да бъде разпозната от опитните крадци.

С поставянето на една-две фалшиви камери, вие подавате много погрешен сигнал към посегателите. От една страна им казвате, че в дома ви има ценни вещи, които се стремите да опазите, но от друга показвате престъпна небрежност, подценявайки тяхната компетентност. Инвестирайте допълнителна сума в изграждането на качествена видео охранителна система. Днес могат да се намерят доста добри бюджетни решения, които ще направят защитата на дома ви адекватна.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Високотехнологична заключваща система

Всички подстъпи към вашия имот трябва да бъдат подсигурени с качествена заключваща система. Едни от най-надеждните охранителни системи за двор са така наречените системи за контрол на достъпа. Те могат да работят съвместно с модерните автоматики за входни врати и портали, а пропускателният режим да се осъществява на различен принцип. Най-често се използват терминали за идентификация на електронни носители на информация, като чипове и карти, но могат да се използват също биометрични четци за пръстови отпечатъци или такива с гласово командване, въвеждане на персонален код и т.н.

Видеодомофонна система

Видеодомофоните от ново поколение са едни от най-практичните охранителни системи за двор, използвани днес. Те не просто създават удобство и позволяват безпроблемна комуникация с външните посетители, но също така дават възможност за постоянно наблюдение на периметъра около входа, като по-модерните модели разполагат с опция за самоактивиране на режим ‘’запис’’ при определени обстоятелства като движение или шум, например.