Всяка PVC или алуминиева дограма притежава обков, който служи като стабилна връзка между крилата на прозореца и касата. Качеството на обкова може да бъде високо или ниско, в зависимост от средствата, които сме склонни да похарчим за един прозорец. Когато търсим сигурност срещу набезите на крадци е редно да подсилим защитата на прозорците  със секюрити обков за PVC дограма, който, освен сигурност ще ни даде и още две много важни предимства.

3 основателни причини да поставим секюрити обков на дограмата на дома си

Едва ли е нужно да изтъкваме специални причини защо да подсилите дограмата на своето жилище с подобна антивзлом система, но въпреки това ще изтъкнем трите нейни основни предимства. Информацията вероятно ще ви накара да се замислите и да отделите малко малко повече средства при подмяна на прозорците в дома си. За щастие, можете да изградите и допълнително защита на вече монтираната дограма.

  1. Прозорецът става непробиваема защита срещу крадци

обков за дограмаНяма как това да не бъде първата и основна причина, която ще изтъкнем в полза на секюрити обкова. Ако жилището ви се намира на приземен или първи етаж на жилищна сграда, то рискът от проникване с взлом именно през прозореца е сериозен. След въвеждането в експлоатация на различни системи за защита на входните врати, прозорците станаха единствения достъп за  крадците до вътрешността на сградите, т.е. до нашите жилища.

Ако смятате, че затвореният прозорец ви дава някаква сигурност, то определено грешите. Отварянето на един незащитен прозорец е фасулска работа за опитния крадец. При обикновените обкови точките на заключване са много по-малко – обикновено е само една, а здравината на насрещника липсва напълно. Чрез специални приспособления, всеки обикновен PVC прозорец може лесно да бъде отворен отвън.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ
  1. Удължава живота и улеснява управлението на прозореца

Всички работни възможности на един прозорец са в пълна зависимост от обкова. Това означава, че от неговото качество зависи здравината на цялата дограма и начинът, по който ще ви служи прозорецът. При по-евтините решения, обковите не могат да осигурят дълъг живот на механиката, а това води до увисване на крилата, до трудно управление на механизмите за отваряне и затваряне и до намаляване на топло и шумо изолиращата способност на дограмата.

Всеки секюрити обков за PVC дограма осигурява много по-здрава и стабилна връзка между крилата и касата, а това означава много по-лесно управление – отваряне/затваряне на прозореца и много по-дълъг живот на дограмата. Тъй като точките на свързване и заключване са много повече при защитените прозорци, то с времето няма да се получи разместване и луфтове между отделните компоненти.

  1. Защита отвътре

Всеки родител знае колко е опасно да бъдат оставени малки деца без надзор в затворени помещения. Особено когато жилището се намира на по-висок етаж, опасността децата да отворят прозореца, въпреки изричната забрана на родителите е голяма. По-надеждните и качествени антивзлом системи при алуминиевите и PVC дограмите позволяват заключване на прозореца, като мярка срещу непозволено отваряне отвътре.

Качественият обков за PVC дограма позволява монтаж на специални секюрити брави, чрез които става възможно заключването на крилата на прозореца от вътрешната страна. Заключващите механизми на дръжките са проектирани така, че да бъде невъзможно малки деца или възрастни хора с деменция да отворят прозореца в отсъствието на тези, които познават механизма на отключване.