настройка на ip камераПреди да преминем към настройка на IP камера е важно да я изберем правилно, т.е. да покрива изцяло нашите нужди и предпочитания. Разнообразието сред предлаганите на пазара Internet Protocol базирани камери е огромно, затова трябва да знаем какво точно ще наблюдаваме, кога и къде – в затворено помещение, на открито, през нощта, на какво разстояние и какво качество на изображението искаме да получим.

В този материал ще разгледаме едно много практично решение за наблюдение на закрито, под формата на подвижна IP камера от ново поколение. Този тип цифрови, уеб базирани камери дават безброй възможности за наблюдение и охрана. Могат да се използват за домашно видеонаблюдение, а също и в малки по площ търговски обекти. Най-голямото предимство на ip камерите е възможността за отдалечен достъп и управление през мобилно устройство или компютър.

Какви свойства притежава една стандартна подвижна IP камера?

Изборът и настройка на ip камера от този тип са максимално улеснени. Основната ѝ функция се състои в предаване на видеоизображение в реално време, използвайки наличната IP мрежа. Камерата предлага изображение с много висока резолюция със скорост 30 кадъра в секунда, и всичко това – през наличната WAN/LAN мрежа, посредством хардуерната технология на компресия МJPEG.

Настройките на камерата са максимално улеснени, като самото ѝ свързване  се извършва посредством наличната Wireless антена, която се свързва автоматично към най-близко разположената мрежа. Към всеки оригинален модел камера за видеонаблюдение е добавено упътване с инструкции за свързване и настройки.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Тъй като всеки модел дигитални камери се настройват по специфичен начин, няма да се спираме на поредицата от стъпки, водещи до свързване и настройка на IP камера, а по-скоро ще обърнем внимание на това, какви възможности предлага един висококачествен подвижен модел.

На първо място една такава камера е достатъчно компактна, за да можете лесно да я позиционирате така, че да не ви пречи, но същевременно да покрива оптимален периметър на наблюдение. При нужда, можете да я поставите зад части от мебелировката, за да не се натрапва на очи, ако искате да наблюдавате външни лица, които сте наели за определена работа без тяхно знание.

Този тип Internet Protocol базирани камери разполагат с мощни инфрачервени светодиоди, осигуряващи добро качество на изображението при слаба осветеност или пълен мрак. Вградените микрофон и високоговорител ви позволяват да получавате и аудиозвук от наблюдавания обект, докато детекторът за движение може да подава алармено известие при засичане на активност.