Предназначението на една система за видеонаблюдение вече не е единствено проследяване на движенията в конкретен охраняем обект. С най-новите разработки в областта на модерните технологии, една съвършена система, каквито компанията Dahua предлага, може да осъществи безпроблемен мониторинг и управление на свързаните към системата IP камери, а също и проследяване на производствените процеси в различни видове предприятия. Ставайки все по-умни, видеосистемите увеличават възможностите за тяхното приложение.

Мониторинг на производствените процеси в промишлеността

IP (Internet Protocol) базираните системи за видеонаблюдение намират все по-широко приложение в големи промишлени и производствени предприятия. Те съвместяват няколко важни функции, като освен проследяване и контрол на движението в обекта, осъществяват и мониторинг на технологичните процеси, което помага да се усъвършенства работния график и изпълнението на отделните дейности.

IP камерите за видеонаблюдение осигуряват не само много високо качество на изображението, но също така са важна част от цялостните решения за управление и мониторинг на производствената дейност. Тяхната функционалност, мащабност и гъвкавост ги налага като водеща технология за дистанционен достъп и контрол. Те позволяват отдалечен достъп и управление през Интернет мрежата, а благодарение на интегрирания в тях интелект се постигат голям брой възможности за анализ на видеосъдържанието, като например констатиране на дефекти в продукцията, откриване на повреди в машини, аварии в поточни линии и т.н.

Умна професионална платформа за видеонаблюдение

управление на видеонаблюдениеЕдна от последните разработки на водещата в бранша компания Dahua се нарича Smart PSS(Professional Surveillance System) и представлява съвършено многокомпонентно решение за наблюдение и запис. Това е една отворена платформа, приложима съобразно специфичните нужди и изисквания на ползвателя.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Системата използва софтуер, базиран на Linux, с помощта на който може да се осъществи общ мониторинг на няколко, отделно базирани обекта чрез дистанционна връзка и управление. Една такава платформа е съвместима с няколко вида хардуерни устройства и осигурява видео и аудио сигнал с високо качество, покривайки широк периметър от охраняваната зона.

Огромно предимство на една такава система е нейната многофункционалност. Това позволява с интегрирането на една единствена технология да се постигнат няколко различни цели, което пести не малко средства за закупуване и интегриране, както и ресурс (време и човешко присъствие) за управление. Голям плюс на DSS платформата за мониторинг и запис е постигането на единна структура, което улеснява максимално управлението и ъпдейтите и дава много повече надеждност на самата система.

Професионалната платформа на Dahua разполага и с мобилно приложение за мониторинг, запис и поддръжка. То поддържа Andorid, iOS и iDMSS операционни системи за gDMSS, така че системата да бъде достъпна за наблюдение и контрол през всяко съвместимо мобилно устройство – смартфон или таблет. Софтуерът за запис, мониторинг и управление на умната професионална система на Dahua позволява мениджмънт, наблюдение  и единен мониторинг до 2000 канала от над 250 устройства. Той поддържа управлението на различен брой IP камери, както и това на записващите устройства, Video Wall контролера и другите функции на системата.

Една такава разработка позволява визуализация на общо 256 канала на 4 монитора с едновременно възпроизвеждане на 36 канала и запис на 32 канала на сървъра по едно и също време. Макар, че на пръв поглед системата изглежда сложна, тя притежава лесен за управление интуитивен интерфейс, с който работата на платформата се контролира по най-удобния за потребителя начин.