Мини камерите са с малки размери, лесни за монтаж и контрол и могат лесно да бъдат прикрити, макар че някои от тях няма как да останат съвсем незабелязани, заради кабела, свързващ ги с захранващата мрежа. Имат стабилна поставка и магнит за закрепване върху метални повърхности, могат да се инсталират навсякъде и под всякакъв ъгъл. Дори и за мини камерите може да има опция аудио и видео, и направата на отделни снимки.

мини камера за видеонаблюдениеНякои от камерите поддържат и wi-fi. През интернет можете да наблюдавате камерите си отдалечено, на желано устройство, независимо дали е телефон, таблет или компютър. Има възможност през тези устройства да се правят записи, да се свалят записи, да се правят моментни снимки. Някой от мини камерите притежават опция да записват на локално ниво върху microSD карта, която според модела може да достигне до 128 GB.

Мини камерите се монтират обикновено в търговски помещения, учреждения, банки, офиси и други типове помещения, които се нуждаят от постоянно ненатрапчиво видеонаблюдение.

Съществува ли съществена разлика между една мини камера за наблюдение и стандартната камера – има, разбира се, че има и тя е не само в размера на устройствата. За начало можем да сравним техническите характеристики – мини камерите могат да снимат в HD видео, но качеството на картината и звука, е значително по-ниско от това, което би могло да се постигне с инсталиране на стандартна камера. Една от причините е, че повечето мини камери са с иглен обектив, който не позволява да се разгърне наблюдаваният периметър и да покрие голяма площ за видеонаблюдение.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Също така не разполагат с необходимата техническа мощ като стандарт, но могат да ви подсигурят постоянна работа въпреки, че няма да бъде на ниво картината и звука. Друг недостатък на мини камерите е, че заради мини размера няма инфрачервена светлина и не е ефективна на тъмно.

Подходящи ли са мини камерите за външен монтаж? Заради размера си мини камерите нямат възможност да се произведат в защитен корпус, който да е подходящ за външни условия и поради тази причина, не са много подходящи за външен монтаж.

Отговорът на въпросът – какво качество на изображението можем да очакваме от мини камера е по-скоро субективен – мини камерата може да ни свърши работа, но в зависимост от целта, която искаме да осъществим, може да осигури HD картина, но с много недостатъци. Мини камерите не отстъпват на управлението и менажирането от останалите камери, като времетраенето на запис с нищо не се различава от стандартните камери. Благодарение на тези функции тя е верен помощник на стандартните камери.