Днес, особено в интернет можем да намерим огромно разнообразие от камери за видеонаблюдение, вариращи като цени, принцип на работа, качество на изображение и начин на предаване на сигнала. Големият диапазон от възможности може да затрудни в избора дори хора, които са сравнително запознати с този тип охранителна техника, а какво остава за за тези, които нямат дори най-бегла представа относно възможностите и достойнствата на различните модели.

камери за видеонаблюдение цени

В настоящия материал ще се опитаме да да обясним накратко кои са видовете камери за наблюдение и какво е характерно за всеки отделен модел. Макар че ще опитаме да бъдем пределно изчерпателни, препоръчваме да закупите системата след консултация със специалист и то едва след оглед на място, за да се прецени с точност от какво се нуждаете и на кой модел да се спрете спрямо финансовите си възможности. Изграждането на системата също е важно да се извърши професионално.

Какво можете да изберете спрямо цените на пазара?

PTZ-камери

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Това са специално разработени камери за видеонаблюдение, чиито цени не са съвсем ниски, особено ако се спрете на разработка на утвърдена марка. Особеното при тях е способността им чрез завъртане по няколко оси да покриват един значителен периметър от охраняваната зона. Разполагат с широкоъгълен обектив и могат да се завъртат до 180˚по вертикала и до 360˚ по хоризонтал, както и да извършват многократно увеличение на конкретни изображения (zoom).В зависимост от марката и възможностите на обектива, добрите модели варират като цена.

Панорамни камери

Fisheye (рибешко око) или VR (Virtual Reality) – тези камери фиксират до 360˚ наблюдаваната площ, без да е нужно каквото и да е движение. При тях изображението се извежда под формата на полукръгла картина, като са възможни настройки спрямо посока, приближение, мащаб и яркост. Цената на качествена Full HD 3 мегапикселова камера от този тип е по-висока.

Куполни камери

Куполните камери обикновено се монтират на тавани в затворени помещения, но могат да се използват и на открито. Могат да бъдат с фиксиран или варифокален обектив, като в единия случай имаме възможност за ръчна настройка на фокуса, а в другия настройката и приближаването на изображението е невъзможно. Това са по-евтини решения, като цените варират в зависимост от модела.

IP камери

Най-масово използвани в големите търговски и бизнес обекти, поради възможността за дистанционно наблюдение през мобилен телефон. Internet Protocol камерите използват мрежовата Ethernet връзка за предаване на изображението, което улеснява процедурата по монтаж, захранване и настройки. В зависимост от модел, възможности и капацитет на обектива, този вид камери за видеонаблюдение се предлагат на най-различни цени.