камери за наблюдение цениВече е трудно да намерим функциониращ бизнес, който да не използва камери за наблюдение – различни като модел, калибър и цени. Видеонаблюдението има няколко много важни функции. На първо място, то защитава обекта от посегателства, след което дава възможност за отлично менажиране на работния процес.

Всички собственици на бизнес споделят, че ефективността на техните служители се е повишила многократно след инсталиране на видеокамери, както и че много грешки, допускани в миналото са станали явни и лесни за коригиране, благодарение на видяното на записите. Ако имате бизнес и ви предстои изграждане на система за наблюдение, то този материал ще ви помогне да намалите драстично крайната цена, която ще трябва да платите.

Ето и нашите 5 трика:

  1. Наемете външен партньор за изграждане и поддържане на системата

С разрастването на IP охранителните видеосистеми, все повече предприятия решават да изберат видеонаблюдение, базирано на интернет. За целта са необходими мрежови камери, които варират като цени и възможности, както и целият комплекс от функционалности, като начин на свързване, възможност за наблюдение и съхранение на записите, изобщо висша наука, която изисква добре обучен IT екип.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Много фирми решават да назначат собствен екип от специалисти, които да се грижат за изграждане и поддържане на системата, но много скоро разбират, че за целта е нужен един солиден и постоянен бюджет, който могат да си спестят ако ползват услугите на външна фирма. В много случаи реакцията на външните изпълнители е много по-бърза, а цената – драстично понижена.

  1. Заложете на мегапикселови и панорамни камери

Огледайте местата, които са по-чувствителни и се нуждаят от по-сериозна защита. Там е най-добре да монтирате високотехнологични камери с голям обхват на наблюдение. Това ще ви позволи да намалите значително общия брой на камерите в конкретната зона, а те както знаем никак не са евтини, особено ако говорим за качествените модели.

Някои от панорамните видеокамери предлагат пълно 180 или 360 градусово покритие и предлагат резолюция на мегапикселовия сензор от 30 кадъра в секунда в комбинация с обектив тип рибешко око. Те имат Увеличаваща (zoom-in) и приближаваща функция на изображенията предавани в отделни потоци, така че всеки кадър може да се прегледа щателно по едно и също време.

  1. Възползвайте се от предимствата на PoE (Power over Ethernet)

PoE осигурава захранване по същия кабел, който поддържа интернет комуникацията. Използвайки този метод на захранаване, ще можете да намалите наполовина разходите за свързване и времето за инсталиране на системата, тъй като ще елиминирате нуждата да осигурите традиционно захранване на мястото на всяко отделно устройство. Някои нови разработки на PoE свързването позволяват захранване на голям брой камери за наблюдение.

  1. Изберете система с видео-аналитични способности

За щастие повечето цени на камери за наблюдение падат с всеки изминал ден, което позволява на все повече компании да се възползват от безспорните им предимства. Аналитичните способности на системите, като например детекция за движение, при която се задейства режим ‘’Запис’’ позволяват да се намалят наполовина фалшивите тревоги, както и да се намали количеството на записите от камерите, което не само освобождава ценно пространство, но и дава възможност по-бързо да се открият конкретни събития.

  1. Пазарувайте само от лицензиран търговец

Цените на видеосистемите в някои онлайн сайтове може да са много по-атрактивни от тези на лицензираните търговци, но с времето задължително се потвърждава правилото, че евтиното винаги излиза по-скъпо. Ако държите на средствата, които влагате в изграждането на система за наблюдение и искате да я използвате ефективно, то заложете на сигурното и купувайте само от лицензирани магазини – онлайн или физически такива. Те ще ви дадат гаранция за всеки отделен компонент и при нужда ще подменят или ремонтират дефектирали устройства.