система за контрол на достъпаВсяка система за контрол на достъпа ви дава възможност да постигнете поне две важни цели – да повишите сигурността в своя обект и да упражнявате пълен контрол над движението в защитената зона. Различните обекти имат нужда от различни като принцип на работа охранителни системи, а това означава да изберете и интегрирате тази, която ще донесе най-много ползи на вас като потребител и на вашия обект. Ето и какви са вашите опции в момента:

Заключващи системи с RIFD четци за карти и чипове

Съвременните електромагнитни заключвания ви дават възможност да ограничите максимално достъпа на външни лица до сгради с различно приложение. Внедрявайки една такава система в голяма жилищна сграда, кооперация или хотелски комплекс, можете спокойно да си спестите присъствието на жива охрана. Входът на вашия обект ще могат да преминат единствено лицата, които сте оторизирали, т.е. тези, които разполагат с електронен идентификатор – магнитна карта или чип.

Предимството на подобен тип система за контрол на достъпа е, че вече няма да се налага да сменяте брави, да вадите нови ключове при загубен или откраднат ключ или да изисквате същият да ви бъде върнат от потребител, който вече няма достъп до сградата. Системата позволява да добавяте, променяте и изключвате ключове при необходимост без дори да е нужно физическото присъствие на заменения ключ. Една такава система може да работи съвместно с други видове охранителни системи, като заключвания за асансьор, контролери за отчитане на работно време, алармени и пожароизвестителни системи и др.

Терминали за контрол на достъп и работно време

контролиране на достъпаЕдна такава система за контрол на достъпа има за цел да повиши защитата на обекта и в същото време да осигури перфектна организация на работния процес във вашето предприятие. С нейна помощ вие ще можете да контролирате движението на служителите в сградата и същевременно да получавате справки за работата на всеки регистриран в системата служител. Това ви позволява да повишите работната дисциплина и ефективността на наетия персонал. На база справките, направени от системата, вие ще можете да наказвате с глоби и поощрявате с бонуси хората, които сте наели.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Паркинг бариери и турникети

Механични препятствия като автоматични бариери и турникети са особено подходящи за големи бизнес обекти, но биха допринесли също за сигурността и контрола в обособени жилищни сгради, като кооперации и апартаментни комплекси. С помощта на такъв тип система за контрол на достъпа, вие ще можете да защитите и откритите пространства, а не само сградните съоръжения. Чрез поставяне на бариери ще можете да контролирате преминаването на автомобили към вътрешните паркинг пространства, както и да повишите събираемостта на таксите при платен или абонаментен престой.

Заключващи системи за асансьори

Особено подходящи за големи жилищни сгради и кооперации, заключващите системи за асансьор ви позволяват да ограничите ползването на съоръженията от външни лица или от абонати, които дължат входни такси. Модерните системи от този тип използват безконтактни чипове, като средства за идентификация с възможност за скрит монтаж на RIFD четеца в бутониерата на асансьора. При някои модели е възможно криптиране на чиповете за елиминиране на фалшификации и възможност за дистанционно добавяне и изтриване на ключове без физическо присъствие на ключа.

Видео домофони

Съвременният видео домофон представлява високотехнологична система за контрол на достъпа, която може да работи самостоятелно или в комбинация с друг вид охранителна система. Особено подходящи за блокове, кооперации и частни къщи, видео домофоните най-често работят съвместно с електромагнитната брава на входната врата. Модерната домофонна инсталация позволява дистанционно отваряне на входната врата от абонатите, което пести време и осигурява невероятно удобство на обитателите.