мини камери за наблюдениеСъс сигурност ще ви бъде полезно да научите как да използвате мини камера за видеонаблюдение. Тя ще ви даде повече сигурност, особено ако живеете в район с висока престъпност и чести инциденти. Най-малкото, ще можете да видите дали съседите ви се доближават до входа на вашето жилище или служителите, които сте наели са толкова съвестни и безупречни, колкото ви се иска.

Обикновено една мини камера се предлага добре окомплектована, така че не се налага да закупувате отделно допълнителните компоненти за нейната работа. Със сигурност мини камерите предлагат различни опции, като micro SD карта памет, USB порт и бутон за стартиране и спиране на режим ‘’запис’’.

Ето няколко стъпки, които трябва да предприемете, за да се сдобиете и използвате мини видео камера:

Избор на мини камера

За да направите правилния избор на модел е необходимо да си отговорите на няколко много важни въпроса, като например: Защо ви е нужна мини камерата – за да наблюдавате хора или да проследявате активност? Какво целите да заснемете – кражби или други инциденти? Всички тези въпроси ще ви помогнат да изберете подходящ модел, веднага след като си изясните техните отговори. Много е вероятно търговецът, от който купувате мини камера да ви ги зададе, за да прецени кой модел да ви препоръча.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Правилният избор на модел е лесен, когато знаете не само целите, за които ще използвате миниатюрната камера, но и мястото, където ще я монтирате. Важно е да знаете какво ще бъде нивото на осветеност в наблюдаваната зона – ако планирате нощно видеонаблюдение, ще трябва да изберете модел с инфра червена подсветка или друга възможност за нощно заснемане. Големината на камерата и нейната цена са други важни аспекти, наред с това, дали устройството ще разполага с детекция за движение, какъв ще бъде капацитетът на паметта и дали камерата ще бъде придружена от аварийно захранване.

Избор на местоположение

След като сте избрали подходящия за вашите цели модел, следва решението къде ще монтирате мини камерата. Малките устройства дават много опции, но основен фактор в избора на място е доброто позициониране на обектива към зоната, която ви интересува. Дори да използвате ptz камера, която се върти по вертикална и хоризонтална ос и дава възможност за драстично увеличение на изображението, пак ще се наложи да я разположите така, че да изпълни максимално добре своята функция. Ако държите наблюдението да бъде дискретно, можете да я скриете между растения или зад други неподвижни предмети.

Свързване към персонален компютър

Ако решите да свържете мини камерата към персоналния си компютър или лаптоп, ще можете да използвате устройството като WEB камера, като компютърът ще преобразува сигнала и ще ви позволи да гледате записите по този начин, а не на специален монитор. Свързването на мини камера към компютъра е лесно – за целта ви е нужна само USB връзка.

Използвайте microSD картата памет

Чрез microSD картата си спестявате нуждата от хард диск, на който да съхранявате записите от камерата. Различните карти имат различен капацитет на паметта, а освен това е много по-лесно с помощта на карта памет да прегледате записите на компютъра. Просто трябва да я извадите от камерата и поставите в устройство, което може да се свърже към компютъра, за да изгледате видеозаписа.