бариера цена

Системите за контрол на достъпа, част от които са паркинг бариерите претърпяват постоянно обновяване с цел да предложат повече работни възможности, с които да повишат сигурността в конкретна зона и да улеснят хората, които ги използват. Фирмите, занимаващи се с продажба и монтаж на този тип съоръжения винаги убеждават купувача, че дадена бариера е на много изгодна цена, а качеството ѝ покрива и най-високите критерии, но доколко това отговаря на истината предстои да научим в следващия материал.

Определя ли цената качеството на една бариера?

Определението ‘’ниска цена’’ е много размито, когато става въпрос за паркинг бариери, особено ако визираме високотехнологичните разработки, при които принципите на пропускане са повече от един и всеки от тях цели да повиши контрола в конкретната зона и в същото време да улесни максимално потребителите. Различните модели се делят на различни категории в зависимост от големина (дължина на раменете), интензитет на работа, скорост на отваряне и метод на пропускане, поради което е трудно да говорим за цената като общо понятие.

Доколко цената на дадена категория бариери гарантира, обаче тяхната надеждност и рентабилност е друг въпрос. По правило, по-високият клас обещава по-дълъг живот на експлоатация и безпроблемна работа дори при лоши атмосферни условия, но тук трябва да вземем предвид и интензитета на работа, на който ще бъде подложена дадена бариера, тъй като всеки уред е способен да покрие строго фиксиран брой работни цикли. Като цяло, цената може и да определя качеството на една бариера, но това не гарантира, че тя ще бъде лесна и удобна за използване от преминаващите – говорим за автоматичните модели с вградена система за контрол или самотаксуване.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Наистина ли са функционални високотехнологичните паркинг бариери?

Както при повечето стоки, предлагани на пазара, така и при паркинг бариерите високата цена и модерни разработки не гарантират удобство за редовия потребител. Ако ви се налага ежедневно да преминавате определен брой такива съоръжения, вероятно сте се убедили, че по-сложните системи не предлагат нужното удобство, а в повечето случаи дори затрудняват значително преминаващите. Като цяло, хората предпочитат добрата стара механична бариера, задвижвана от човешка ръка, но в модерния свят този метод на управление на системите за контрол на достъпа е немислим, най-малкото защото представлява излишен разход за фирмата, стопанисваща обекта.

Разглеждайки конкретно бариерите, използващи системи за самотаксуване, става ясно, че модерният дизайн на едно такова съоръжение не гарантира по-лесно управление на системата. Очевидно е, че при проектирането на новите разработки визията е водеща, като това често става за сметка на удобството. Всяка нова система използва и напълно нов интерфейс, с който потребителите се налага да се запознават и свикват да използват. Голям минус при новите технологии е, че всяка бариера, независимо от нейното качество и цена има различен потребителски интерфейс. Ако днес преминете през 5 различни паркинг зони със самотаксуване, вероятно ще се наложи да го направите по 5 различни начина.

Малко вероятно е да разгадаете от пръв поглед как става самотаксуването, след което рамото на бариерата се вдига и пропуска вашия автомобил в охраняваната зона. Възможно е да изгубите поне 5 минути в търсене на работните опции на системата. Проблемът със сложното менажиране на модерните паркинг бариери покрива много аспекти от техния дизайн и най-вече интерфейсът, чрез който преминаващите трябва да освободят рамото и да преминат. Автоматичните съоръжения, независимо дали ползват самотаксуващи системи или сензори, отчитащи карти, чипове и билети често са твърде сложни и отнемат прекалено много време на преминаващите. В обобщение, ще се обърнем към собствениците на охраняеми паркинги и гаражи, като ги призовем да избират съоръжението не само според неговата цена, но и според неговия принцип на работа. Колкото по-проста е системата за контрол, толкова по-бързо и лесно ще става преминаването в контролираната зона.