Обектите, използващи видеонаблюдение, като средство за повишаване на сигурността и ефективността на работа се увеличават с всеки изминал ден. Това се дължи на факта, че този вид охранителни системи имат повече от едно приложение. С монтаж на видеонаблюдение, вие ще имате пряк поглед върху своята собственост, включително и върху своя бизнес, ако решите чрез наблюдение да повишите ефективността на своите служители. Камерите определено имат особено въздействие върху поведението на хората, но не по-малко важно е кой и как ще ги монтира и настрои за работа.

Кога професионалната услуга е по-добрата опция?

видеонаблюдение монтажКогато става въпрос за монтиране на една единствена камера около входа на вашето жилище или друг частен обект, спокойно можете да опитате да го направите сами, следвайки инструкциите, дадени от производителя или насоки, намерени в интернет. Действайки сами, можете да постигнете отлични резултати или да вложите средства и труд в нещо, което не работи добре.

В този случай бедата не е голяма, защото целите на наблюдението очевидно не са от особена важност за вас. Когато, обаче искате да имате качествено изградена и работеща видеосистема, с която да осигурите защита на своето имущество и пълен контрол над случващото се в обекта, по-добрият вариант е да наемете специализирана фирма, която може да ви предложи комплексна услуга, а именно:

  • Оглед на място и консултация относно нуждите на обекта ;
  • Избор на вида и компонентите на апаратурата;
  • Монтаж на камерите + окабеляване;
  • Настройка на камерите и записващото устройство;
  • Гаранционно обслужване и поддръжка на системата.

Какво представлява комплексната услуга по изграждане на видеонаблюдение?

Избирайки професионално изграждане на системата за наблюдение, вие си гарантирате нейната ефективна работа в продължение на дълги години. Това, което един добре обучен екип от специалисти може да направи за наблюдението във вашия обект, вие не можете да постигнете самостоятелно, колкото и инструкции да прочетете и изгледате. Комплексната професионална услуга включва:

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Оглед на място и анализ на обстановката

Това позволява на експертите да преценят с точност, на база особеностите на обекта, кой вид апаратура да ви предложат, какъв да бъде броят на камерите, къде да бъдат разположени за оптимално наблюдение над охраняваната площ и как изобщо да бъде конфигурирана системата.

Избор на апаратура

Само специалист, и то след внимателно запознаване с нуждите на обекта може да ви препоръча подходящата техника. Професионалната услуга ви дава и друго голямо предимство – гаранция на всички закупени технически компоненти. За разлика от сайтовете за свободна продажба, специализираните фирми предлагат наистина качествена техника, съответстваща на посочените в офертата параметри.

Изграждане на системата

Това включва монтаж на камерите в предварително избраните точки и свързването им към видеорекордера и захранването. Задължителни са тестовете за ефективност на системата, след които може да се наложи да бъдат направени допълнителни настройки или частични промени. Тази дейност е най-отговорна, затова обезателно се доверете на добър екип от професионалисти.

Веднъж изградена, вашата система за видеонаблюдение със сигурност ще работи ефективно, но това съвсем не означава вечно. Всеки елемент от апаратурата има предварително програмиран цикъл на работа, след което е вероятно да се наложи подмяна. Аварии и повреди в системата също не са изключени, затова ви съветваме да сключите договор за поддръжка с фирмата, изградила вашето видеонаблюдение. При модерните IP системи за видеонаблюдение отстраняването на някои проблеми може да стане дори от дистанция.

За кой тип обекти е най-подходяща нашата професионална услуга?

Ние работим както с частни потребители, така и с големи корпоративни и административни клиенти. Извършваме професионален монтаж на камери за видеонаблюдение, заедно с останалите дейности по изграждането на перфектно работеща видеосистема. Местата, които се нуждаят най-много от ефективна и професионално изградена система за видеоконтрол са:

Търговски обекти

Магазини, заведения за обществено хранене, нощни увеселителни заведения… всички тези места се нуждаят от постоянно и прецизно работеща апаратура за наблюдение. Обектите, за които е характерно струпване на голям брой хора и осъществяване на плащания в брой имат нужда от допълнителен контрол, а също и от възможност за преглед на записите от камерите при евентуални инциденти и посегателства.

Търговските обекти днес, повече от всякога се нуждаят от професионално изграждане на различни охранителни системи, в това число и от поставяне на камери за видеонаблюдение на стратегически места, така че да се осъществи възможно най-оптимален контрол във и извън конкретното помещение.

Модерните видеосистеми използват специално разработен софтуер за контрол и анализ на обстановката, позволяващ перфектна организация на работния процес и проследяване на клиентското поведение. Една такава система ще ви помогне да защитите своята собственост от посегателства и в същото време да повишите печалбите от търговската си дейност, анализирайки специфични действия на потребителите.

Паркинги и гаражи

Посегателствата над автомобили са бич за обществото от десетилетия и това е проблем валиден за всички страни по света. Паркинг зоните се нуждаят от перфектно работеща система за наблюдение, а това означава, че всяко място с такова предназначение трябва да наеме професионалист, който да се заеме с всички дейности, свързани с внедряването на системата – от проектирането и конфигурирането на отделните компоненти до монтаж на камери, съответстващи като вид и брой на нуждите на конкретния обект.

Един обществен паркинг, дори когато разполага с денонощна физическа охрана може само да спечели от добавянето на допълнителна охранителна система. Възможността за преглед на записите в случай на спорове и инциденти позволява не само да се разкрие самоличността на нарушителите, но и да се избегне вероятността за изплащане на парични обезщетения на клиенти, претърпели имуществени загуби по време на престоя на техния автомобил в дадена паркинг зона.

Училища

Големият брой инциденти в училищата в последните години повиши нуждата от изграждане на модерна и ефективно работеща система за видео наблюдение. Тъй като това са обекти с обществено значение, а не частни търговски и жилищни площи, за тези места е задължително наемането на професионална фирма, на която да се възложи задачата по монтаж на камери за видеонаблюдение и цялостното внедряване и конфигуриране на апаратурата.

Ползването на професионална услуга в този тип обекти не подлежи на интерпретации. За целта се използват единствено услугите на лицензирана професионална фирма, която следва да изготви проект, по който да протече цялата операция – от поставяне на камери за видеоналблюдение до предоставяне на оторизиран достъп до записите, направени от тях на съответните длъжностни лица.

Производствени и промишлени предприятия

Последни, но не по важност са обектите, в които тече специфичен производствен процес. Изграждането на качествена система за наблюдение в едно предприятие позволява да се намалят кражбите и повреждането на техническата апаратура, а също и да се организира възможно най-ефективно работния процес. Модерните видеосистеми, особено когато са предоставени от експерт и внедрени професионално позволяват да се гарантира сигурността в предприятията и да се повиши ефективността на служителите.